Fury kétszer is padlózott, mégis döntetlen lett a mérkőzés, Wilder maradt a világbajnok

Fotó: Deontay Wilder – Tyson Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

Nem kis meglepetésre, végül döntetlennel (115-111; 110-114; 113-113) végződött az év egyik legjobban várt nehézsúlyú mérkőzése. Deontay Wilder (40-0-1; 39 KO) és Tyson Fury (27-0-1; 19 KO) a WBC nehézsúlyú világbajnoki címéért lépett szorítóba magyar idő szerint ma hajnalban a Los Angeles-i Staples Centerben. Korábban nagy szóbeli csatározások voltak, mindketten győzelmet és kiütést ígértek, ezek végül nem valósultak meg.

Fury okosan, a tőle már megszokott kiszámíthatatlan stílusban, jó elhajlásokkal, jó lábmunkával bunyózott. Nagyon jól érezte, hogy mikor lendülhet támadásba és mikor kell lefognia Wilder-t, hogy semlegesíteni tudja. Wilder pedig láthatóan arra az egy nagy ütésre apellált, ami korábban is bejött neki, de Fury számított erre és nem sok lehetőséget adott a címvédőnek. Ennek ellenére Wilder kétszer is a padlóra tudta küldeni Fury-t, egyszer a 9. és egyszer a 12. menetben. Ez jól mutatja, hogy Fury mennyire jól állt a pontozóknál, ha két számolás is kevés volt ahhoz, hogy Wilder nyerni tudjon címvédőként, hazai pályán. A második leütés után azt lehetett hinni, hogy ennyi, eddig bírta Wilder ütéseit a „Cigány Király”, szinte a számolás végégig kiterülve feküdt a padlón, de mégis felállt és kihúzta a gongszóig.

Fotó: Tyson Fury – Deontay Wilder – PuzzlePix Fotóügynökség

Véleményünk szerint inkább Tyson Fury volt a meccs győztese, csak az ő kezét kellett volna a magasba emelni. Idegen terepen, kihívóként így végig bunyózni, kétszer felkelni a padlóról, úgy hogy utána sem tudta megfogni Wilder elismerésre méltó.

A meccs után természetesen mindketten úgy nyilatkoztak, hogy ők nyertek, Fury ünnepelt is rendesen, Wilder kicsit visszafogottabb volt, talán érezte, hogy baj lehet. A bíró végül mindkettejük kezét magasba emelte, így a WBC öv maradt Wilder-nél és minden bizonnyal még egy meccsre sor kerül.

 

Komment