Kovalev mindenképp akarja a Canelo meccset, de november eleje túl korai neki

Fotó: Sergey Kovalev – PuzzlePix Fotóügynökség

A Saul „Canelo” Alvarez – Sergey Kovalev meccs már egy ideje porondon van. Mi is többször írtunk róla, hogy Canelo nagyon szerette volna, hogy a szeptember 14-ei hétvégén az orosz félnehézsúlyú világbajnok ellen küzdjön, de az idő rövidsége miatt nem sikerült megállapodnia a menedzsmenteknek. Egyrészt már nem lett volna elég idő bereklámozni a szeptemberi meccset, valamint Kovalev-nak volt egy kötelezettsége, amit múlt hét szombaton teljesített. A WBO írta neki elő az Anthony Yarde elleni kötelező címvédést, amit teljesített is az orosz szombaton. Így már szabad az út a Canelo – Kovalev meccs előtt.

Canelo emiatt nem is lép szorítóba szeptemberben. Megvárta a Kovalev – Yarde meccs eredményét a döntésével, hogy ki legyen a következő ellenfele. Mivel az orosz győzött és mindketten akarják az egymás elleni meccset, sőt még a DAZN is áldását adta jöhet a csata félnehézsúlyban. Az egyeztetéseket már megkezdték és úgy tűnik Canelo csapata szeretné minél gyorsabban. Már november 2-án a meccset, az orosz azonban még várna vele.

Kovalev egy kemény meccsen van túl, kapott jó pár ütést az angoltól múlt héten. Sőt a nyolcadik menetben közel volt hozzá Yarde, hogy kiüsse az oroszt. Érthető módon szüksége van a pihenésre, hisz ha beleegyezik a november 2-ai dátumba, akkor mindössze 10 hét lenne a két meccs között. Tehát szinte máris kezdhetné a felkészülést a mexikói ellen. Ugyanakkor sok múlik azon, hogy a Golden Boy Promotions mennyire ragaszkodik ehhez a dátumhoz. Ha erőltetik lehet, hogy inkább belegyezik, csak ne bukja el a lehetőséget, ami minden bizonnyal anyagilag nagyon jövedelmező lehet számára.

Komment