Május 4. Las Vegas: Canelo VS Jacobs

Canelo - Jacobs címegyesítő világbajnoki címmérkőzés.
Fotó: Saul “Canelo” Alvarez – Daniel Jacobs – PuzzlePix Fotóügynökség

Már csak pár nap és a Cinco de Mayo hétvégéjén ismét kesztyűt húz a mexikói bunyós Saul „Canelo” Alvarez (51-1-2; 35 KO). Ellenfele pedig az amerikai Daniel Jacobs (35-2; 29 KO) lesz a Las Vegas-i T-Mobile Arena-ban. A tét pedig nem kisebb, mint Canelo WBC/WBA (Super) középsúlyú világbajnoki öve és Jacobs IBF világbajnoki öve. A győztes tehát már csak egy lépésre lesz attól, hogy súlycsoportja vitathatatlan bajnoka legyen.

A szombat éjszakai mérkőzés kétségkívül az idei év egyik legjobban várt mérkőzése. Két rutinos bunyós fog összecsapni, akikben közös pont, hogy korábban már mindketten küzdöttek Gennady Golovkin-nal, aki a most szóban forgó három világbajnoki övet egyszerre birtokolta. A különbség, hogy a mexikói mérlege 1 döntetlen – 1 győzelem a kazah bunyóssal szemben, míg Jacobs kikapott tőle. Igaz, hogy mindhárom meccs végeredménye a mai napig vitatéma. Vajon a most szombati meccs végeredménye egyértelmű lesz és kiütéssel győz egyikük vagy a pontozókon fog múlni?

Jacobs tudja, hogyha a pontozókon múlik, akkor nem lesz egyszerű dolga, ezért ígéri, hogy kiütéses győzelmet fog aratni. Meg is jegyezte, hogy nem teljesen boldog a választott bírókkal, mert ugyanazok lesznek a pontozók, akik a Canelo-GGG visszavágón is pontoztak és Jacobs szerint azt a meccset elvették Golovkin-tól. Ráadásul úgy véli a brooklyn-i bunyós, hogy Canelo-nak Las Vegas „hazai pálya”, ami szintén ellene szól. Ezektől függetlenül azt mondja, hogy minden lehetőségre felkészült, alaposan kielemezte Canelo-t és tudja mik a gyenge pontjai. Elsősorban a fizikai fölényére apellál, szerinte a magassága (9 centivel magasabb), az ereje és a gyorsasága mind az ő győzelme mellett szólnak. Ugyanakkor elismeri Canelo képességeit, tudja, hogy nem lesz könnyű dolga.

Canelo hasonlóképp vélekedik Jacobs-ról, elismerően nyilatkozott róla. Korábban azt mondta, hogy ők ketten jelenleg a középsúly legjobbjai. De van egy küldetése, a középsúly vitathatatlan bajnoka akar lenni és ehhez le kell győznie az amerikait. Az szinte biztosra vehető, hogy Jacobs jóval keményebb ellenfél lesz majd, mint a legutóbbi ellenfele Rocky Fielding volt. Rajta könnyedén átgázolt Canelo.

Komment