Wilder terve röviden: kiütni mindenkit és egyesíteni a világbajnoki öveket

Fotó: Deontay Wilder – PuzzlePix Fotóügynökség

Deontay Wilder (41-0-1; 40 KO), a WBC nehézsúlyú világbajnoka röviden és tömören megfogalmazta a terveit a jövőt illetően. Nagyjából egy mondatba belefér, amit eltervezett: kiütni Ortiz-t, kiütni Fury-t, majd egyesíteni a nehézsúlyú világbajnoki címeket. Ez így elmondva tökéletesen hangzik, megvalósítani már annál nehezebb lesz, de nem lehetetlen.

A tervek szerint idén novemberben kerül sor a Luis Ortiz (31-1; 26 KO) elleni visszavágóra, de pontos dátum nincs. Először november 9-ről volt szó, majd november 23-ról, de jelen pillanatban nincs hivatalos dátum. Wilder szerint az Ortiz elleni meccs mindenképp meg fog történni és azon lesz, hogy ismét kiütéssel győzzön, ahogy tette ezt a kubai ellen tavaly márciusban.

Wilder a Breazeale elleni győzelme után úgy fogalmazott, hogy először szeretné „tisztázni az ellentmondásos” harcait, majd jöhet a címegyesítés. Ez alatt a Luis Ortiz elleni győzelmére gondolt, valamint a Tyson Fury elleni döntetlenre. Ellentmondásosnak leginkább a Tyson Fury (28-0-1; 20 KO) elleni meccset lehet nevezni, hisz a döntetlennel sokan nem értenek egyet. Wilder kétszer küldte padlóra Fury-t, a pontozás alapján azonban egál lett az eredmény. Ez azért érthetően fájó pont neki, de talán leginkább az, hogy Fury fel tudott állni az óriási „Wilder-féle maflásokból”. Nem ehhez van szokva a WBC világbajnok, így jövő februárban egyértelművé akarja tenni, hogy ki a jobb.

A terv tehát világos: egyértelmű, kiütéses győzelmet aratni Ortiz és Fury ellen, hogy senki sem kételkedhessen abban, hogy ő a legjobb. Majd ezután szeretné végre megvalósítani legnagyobb vágyát, hogy ő legyen a nehézsúly vitathatatlan bajnoka. Mivel Wilder szerint Andy Ruiz Jr. (33-1; 22 KO) fogja nyerni a visszavágót is Anthony Joshua ellen, így a mexikóiban gondolkodik, mint lehetséges ellenfél. Ruiz győzelme olyan szempontból kedvezőbb lenne a “Bronz Bombázónak”, hogy ugyanaz a promóterük, így könnyebb lenne megállapodni a meccset illetően. Ami nem utolsó szempont tekintve, hogy Joshua-val mennyi ideig egyezkedtek eredménytelenül. Wilder tisztában van vele, hogy már nem lesz fiatalabb és nem akar már túl sokáig bunyózni, így mielőbb sort kell kerítsen a címegyesítésre, ha vitathatatlan bajnok akar lenni.

Komment