A tervek szerint december 14-én lesz a Commey – Lopez könnyűsúlyú világbajnoki címmérkőzés

Fotó: Teofimo Lopez – PuzzlePix Fotóügynökség

Most szombaton küzd meg Vasyl Lomachenko és Luke Campbell a WBC/WBO/WBA Super könnyűsúlyú világbajnoki címekért. A négy nagy szervezet öve közül három vagy Loma-é vagy Campbell-é lesz szombat éjszaka. A negyedik nagy szervezet, az IBF világbajnoki öve pedig Richard Commey-nél (29-2; 26 KO) van jelenleg. Számára a szervezet elrendelte a kötelező címvédést a Top Rank fiatal tehetsége, Teofimo Lopez (14-0; 11 KO) ellenében.

Az IBF szeptember 7-ig adott határidőt a két bunyós menedzsmentjének az egyezkedésre, ami nyilván könnyen megy mivel Lopez a Top Rank bunyósa, Commey karrierjét pedig részben egyengeti a Top Rank. A hírek szerint már a helyszínt és a dátumot is megtalálták a meccsnek. Bár hivatalos bejelentés még nem volt, de elvileg december 14-én, New York-ban lehet a meccs. A Top Rank úgy tervezi, hogy Terence Crawford akkor lépne legközelebb szorítóba Egidijus Kavaliauskas ellen és ezen a gálán kapna lehetőséget Commey és Lopez is.

Lopez tehát nemsokára akár világbajnoknak is mondhatja magát, ha sikerül legyőznie a ghánai világbajnokot. Amiben elég sokan kételkednek, mert Lopez legutóbbi mérkőzésén, a japán Masayoshi Nakatani ellen nem volt túl meggyőző. Sokan úgy vélik, hogy Lopez-nek még korai a Commey elleni meccs, nem is beszélve egy Lomachenko vagy Campbell elleni meccsről. Mert a végső cél, legalábbis Lomachenko számára mindenképp, de valószínűleg Campbell-nek is az összes öv megszerzése. Így elég valószínű, hogy a jövő év első felében sor kerülhet egy Commey/Lopez VS Lomachenko/Campbell meccsre a könnyűsúlyú vitathatatlan bajnoki címért.

Komment