Golovkin szerint unalmas volt a Canelo – Jacobs meccs

Fotó: Gennady Golovkin – PuzzlePix Fotóügynökség

Gennady Golovkin korábbi IBO/IBF/WBC/WBA Super középsúlyú világbajnok személyesen is kilátogatott a Las Vegas-i T-Mobile Arena-ba, hogy megnézze két korábbi ellenfele csatáját. Canelo és Jacobs a kazah bunyós korábbi öveiért küzdöttek és a meccset egyhangú pontozással Canelo nyerte meg, ezzel ő a WBC/WBA Super és most már az IBF középsúlyú világbajnoka is.

Golovkin nem volt elragadtatva a két világbajnok csatájától, sőt konkrétan unalmasnak nevezte a tegnapi meccset. Arra számított, hogy igazi háború lesz az elejétől a végéig, de nagyobb volt a füstje, mint a lángja ennek az összecsapásnak.

„Őszintén szólva sokkal többet vártam. Olyan volt, mintha csak sparringoltak volna. Kicsit unalmas volt, mindketten magasan képzett bunyósok, nem volt dráma, sokkal többet kellett volna nyújtaniuk a rajongóknak. Nem láttam érzelmeket, nem láttam semmi különlegeset. Ez csak egy jó sparring volt.”

GGG azt is elmondta, hogy továbbra is szeretne egy harmadik meccset Canelo ellen. De a mexikói bunyós listáján nem szerepel az élen Golovkin, már ha egyáltalán szerepel rajta. Elsődleges célpontja a WBO világbajnok Demetrius Andrade. Akinek viszont június 29-én lesz címvédő meccse Maciej Sulecki ellen, így szeptemberben nem biztos, hogy vállalja a Canelo elleni meccset. Ha nem Andrade, akkor viszont egy súllyal feljebb próbálkoznak ismét Canelo és nagyközépsúlyban gyűjtene további öveket. Riporteri kérdésre azt is elmondta, hogy az ő részéről befejezettnek tekinti a „Golovkin-kérdést”, de ha a rajongók akarják, akkor lehet harmadik meccs és ismét meg fogja verni.

Komment