A Ring Magazin legfrissebb P4P listája: Usyk felkerült a negyedik helyre, Loma továbbra is őrzi az első helyét

A mérvadó amerikai szaklap rendszeresen kiadja a súlycsoportoktól független ranglistáját. Amelynek élén jelenleg az ukrán könnyűsúlyú világbajnok Vasyl Lomachenko áll, de a Top10-es listán helyet kapott például az ukrán Oleksandr Usyk és a japán „Szörny” Naoya Inoue is.

  1. A lista élén a WBA (Super) könnyűsúlyú világbajnok Vasyl Lomachenko (11-1; 9 KO) áll, aki december 8-án címegyesítésre készül a WBO világbajnok Jose Pedraza ellen. Az ukrán bunyóst napjaink egyik legjobb, ha nem a legjobb bunyósának tartják egyedülálló amatőr múltja, profi teljesítménye és technikai tudása miatt. Mindössze 12 profi mérkőzés kellett ahhoz, hogy három különböző súlycsoportban is világbajnoki címig jusson. Jelenlegi célja, hogy könnyűsúlyban egyesítse a világbajnoki címeket és vitathatatlan bajnok legyen.
  2. A második helyet az amerikai Terence Crawford (34-0; 25 KO) foglalja el, akit Lomachenko-hoz hasonlóan csak szuperlatívuszokkal lehet jellemezni. Crawford jelenleg váltósúlyban bunyózik, azok után, hogy kisváltósúlyban vitathatatlan bajnok lett. Jelenleg a WBO váltósúlyú világbajnoka és természetesen az a célja, hogy váltósúlyban is egyesítse a négy nagy szervezet övét.
  3. A harmadik helyen az a mexikói Canelo „Saul” Alvarez (50-1-2; 34 KO) áll, aki Gennady Golovkin-tól vette el szeptemberben a középsúlyú WBC/WBA (Super) világbajnoki öveket, valamint a Ring Magazin övét is megkapta. Canelo legközelebb december 15-én lép szorítóba egy súlycsoporttal feljebb. Így akár harmadik súlycsoportjában is világbajnok lehet, ha legyőzi Rocky Fielding-et és elveszi WBA nagyközépsúlyú világbajnoki övét.
  4. A következő a sorban az ukrán Oleksandr Usyk (16-0; 12) a cirkálósúly vitathatatlan bajnoka, aki november 10-én kiütéssel legyőzte Tony Bellew-t és ezzel megvédte öveit. Tervei szerint nehézsúlyban folytatja majd pályafutását és ott is vitathatatlan bajnok szeretne lenni.
  5. A korábbi középsúlyú világbajnok Gennady Golovkin (38-1-1; 34 KO) egy helyen hellyel hátrébb került a rangsorban, de még így is az illusztris lista ötödik helyét foglalja el. Golovkin korábban az IBO/IBF/WBC/WBA (Super) középsúlyú világbajnoka volt, de pár hónap leforgása alatt elveszítette világbajnoki öveit. A hírek szerint Canelo-hoz hasonlóan ő is azt tervezi, hogy legközelebb nagyközépsúlyban lép szorítóba. Azt nem tudni, hogy hosszú távra tervez vagy csak egy kis kirándulás lesz a súlycsoportváltás.
  6. A lista hatodik helyén a japán „Szörny” Naoya Inoue áll, aki fiatal kora ellenére már három súlycsoportban is világbajnoki címet szerzett. Jelenleg a WBA harmatsúlyú világbajnoka és a WBSS torna harmatsúlyú mezőnyében menetel előre. Inoue nagyszerű mérleggel rendelkezik 17 győzelem ebből 15 KO és 0 vereség.
  7. Inoue-t Mikey Garcia (39-0; 30 KO) követi a sorban, aki már négy súlycsoportban volt világbajnok. Legutóbb a könnyűsúlyú WBC öve mellé gyűjtötte be az IBF övét, de legközelebb már váltósúlyban fog bunyózni Errol Spence Jr. ellen és akár ötödik súlycsoportjában is világbajnok lehet.
  8. A nyolcadik helyen a tájföldi Srisaket Sor Rungvisai (47-4-1; 41 KO) áll, aki a WBC nagylégsúlyú világbajnoka és a Ring Magazin övét is megkapta.
  9. A kilencedik helyen Mikey Garcia következő ellenfele az IBF váltósúlyú világbajnoka, Errol Spence Jr. (24-0; 21 KO) áll.
  10. A lista utolsó helyén Srisaket Sor Rungvisai riválisa, a filippínó Donnie Nietes (41-1-5) áll, aki december végén már ötödik súlycsoportjában is világbajnok lehet, ha megszerzi a WBO kisharmatsúlyú világbajnoki övét.

Komment