De La Hoya emelt az ajánlaton, nagyon akarják a Kovalev elleni meccset

Fotó: Oscar De La Hoya – PuzzlePix Fotóügynökség

Az idő egyre fogy, így Canelo promótere, Oscar De La Hoya újabb ajánlatot tett a félnehézsúlyú WBO világbajnok Sergey Kovalev-nak egy szeptemberi meccsre. Pontos összeget nem lehet tudni, csak annyit, hogy nagyobb, mint a korábbi ajánlat, de az orosz promótere, Kathy Duva szerint még ez is kevés. Viszont hajlandó vállalni az orosz a meccset, ha a DAZN több meccses szerződést ír alá vele.

Ez egy újabb csavar az eddig sem épp egyszerű történetben. Ugyanis Kovalev-nak kötelezően címet kéne védenie Anthony Yarde ellen augusztus 24-én, viszont Yarde elvileg hajlandó várni némi „fájdalomdíjért”, illetve, ha legközelebb ő küzdhet a Canelo – Kovalev meccs győztesével. Erről azonban mielőbb meg kéne állapodni mert már csak hat hét van augusztus 24-ig.

A másik csavar az ügyben, hogy Canelo keze némiképp meg van kötve a DAZN miatt, mert a hírek szerint a stream szolgáltató két opciót tart elfogadhatónak szeptemberre: Kovalev vagy Golovkin. Na már most Golovkin-nak már nem kevés pénzt fizetett ki a DAZN, hogy tető alá hozzanak egy harmadik meccset a mexikóival. Kérdés, hogy hajlandóak-e ugyanerre Kovalev-val is, mert az orosz valószínűleg erre hajt. Karrierje végén szeretne egy nagyot szakítani és egy több meccses szerződést fix pénzért (vélhetően legalább 8-9 számjegyű összegért). Nyilván Kovalev és menedzsmentje is tisztában van vele, hogy a 36 éves bunyósnak már nem sok meccse lehet hátra főleg, ha elveszíti a világbajnoki címét.

Canelo helyzete nem könnyű, minél több címet birtokol, annál több a kötelezettsége. Alighogy a WBC levett egy terhet a válláról azzal, hogy Franchise Champion-t csinált belőle és nincs kötelező címvédés, az IBF máris elrendelte. Vagy címet véd Derevyanchenko ellen vagy elveszíti az IBF világbajnoki övét. Emellett a DAZN is nyomás alatt tartja, hogy döntsön: Golovkin vagy Kovalev. A Golovkin elleni harmadik meccshez semmi kedve a mexikóinak, de hát a DAZN nem ajándékba adta neki azt a 365 millió dollárt, ennyi pénzért elvárásaik is vannak. Szóval vagy egy Canelo-GGG3 vagy valakinek (De La Hoya vagy DAZN) nagyon mélyen a zsebébe kell nyúlnia egy Kovalev elleni meccsért.

Komment