Hearn: Golovkin nem fog örökké Canelo-ra várni

Fotó: Gennady Golovkin – PuzzlePix Fotóügynökség

Nemrég írtunk róla, hogy Gennady Golovkin és Eddie Hearn megállapodtak, hogy a jövőben együtt dolgoznak. Hearn már akkor említett néhány bunyóst természetesen a Matchroom Boxing ökölvívói közül, akik lehetséges ellenfelek lehetnek a kazah sztárnak.

Golovkin október 5-én Sergiy Derevyanchenko ellen lép legközelebb szorítóba a betöltetlen IBF középsúlyú világbajnoki címért. Most ez a legfontosabb számára, de természetesen továbbra sem tett le arról, hogy harmadjára is megküzdjön a mexikói Saul „Canelo” Alvarez-zel. Azonban Hearn szerint a kazah nem fog örökké várni Canelo-ra, számos más lehetőség van számára közép- és nagyközépsúlyban.

A 37 éves GGG már karrierje utolsó éveiben van, nincs értelme várni Canelo-ra mert Hearn szerint az a meccs, akkor fog megtörténni, ha a mexikói azt akarja és most nagyon úgy tűnik, hogy nem akarja, így érdemesebb más magas szintű ellenfeleket nézni.

Golovkin számára, amennyiben megnyeri az IBF övet számos új lehetőség nyílik komoly ellenfelek ellen, komoly címekért. Mondjuk akkor is lesz jelentkező, ha veszít, hisz egy Golovkin elleni győzelemnek akkor is komoly presztízsértéke van, ha épp nincs világbajnoki címe.

Hearn szerint a leginkább esélyes ellenfelek számára Derevyanchenko után, a WBO középsúlyú világbajnok Demetrius Andrade, a WBO nagyközépsúlyú világbajnok Billy Joe Saunders, a WBA Super nagyközépsúlyú világbajnok Callum Smith, valamint Daniel Jacobs. Ezek közül a bunyósok közül Andrade és Saunders már többször is azt nyilatkozta, hogy nagyon szeretnének GGG ellen küzdeni, így reális esély van ezekre a meccsekre.

Komment