Ha tényleg visszatér Mayweather Canelo várja szeretettel, de Nurmagomedov is újra szóba került

Fotó: Floyd Mayweather Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

Alig pár nappal azután, hogy Floyd Mayweather Jr. arról beszélt, hogy az ökölvívás milyen brutális sport és nem akar visszatérni, maximum bemutató meccsei lesznek, mert az egészsége fontosabb, mint a pénz, kitett egy posztot a közösségi oldalára, hogy 2020-ban visszatér. Részletekbe ugyan nem ment bele, de kitett egy olyan posztot is, amin a UFC vezér Dana White társaságában volt egy kosármeccsen és azt írta hozzá, hogy közösen készülnek egy látványos rendezvényre a jövő évben. Ha pedig White-tal készül az arra enged következtetni, hogy valami köze lesz az MMA-hoz is. A kisebb esély arra van, hogy Mayweather menne a ketrecbe, inkább valószínűbb, hogy egy MMA bunyós jönne hozzá a ringbe. Ilyen pedig ugyebár volt már egyszer Conor McGregor ellen (na meg a japán hakni tavaly szilveszterkor) és már volt szó visszavágóról is az ír ellen, de például tavaly egy másik UFC bunyós Khabib Nurmagomedov is kihívta egy bokszmeccsre Mayweather-t.

Nurmagomedov menedzsere szerint egyébként már konkrétumokról is beszéltek egy Mayweather – Nurmagomedov bokszmeccs kapcsán, már a reklámanyag is kész volt. Szerinte 2020. januárjában lett volna Szaúd-Arábiában. Aztán valahogy elült a téma, de reméli most, hogy együtt készül valamire „Money” és White tényleg sor kerül erre a meccsre, ami a menedzser szerint egy 300 millió dolláros üzlet lenne. Khabib apja is hasonlóan nyilatkozott, szerinte tavasszal Tony Ferguson jön a ketrecben a fiának, de utána jöhet Mayweather. Természetesen egy alapos, fél éves felkészülés után, amit Vasyl Lomachenko édesapjával gondolt.

Ha nem MMA vagy egy bokszmeccs egy MMA harcos ellen, akkor ott van még Canelo is, aki ismét bejelentkezett. Ha tényleg visszatér Mayweather, akkor ő nagyon örülne egy visszavágónak, hogy revánsot vegyen eddigi egyetlen profi vereségéért, amit még 2013-ban szenvedett el. Erre a meccsre van talán a legkevesebb esély, Canelo sem bízik benne, de ha mégis, akkor felőle mehet.

Ott van viszont még a régi „klasszikus”, állandóan visszatérő téma, egy Mayweather- Pacquiao visszavágó is. Pacquiao már évek óta hajt egy második meccset, néha már úgy tűnt, hogy Mayweather is kötélnek áll, de aztán sose lett belőle semmi. Legutóbb például egy „bemutató meccset” ajánlott fel a filippínónak, de ő igazi meccset szeretne.

Néhány külföldi hírportál már arról beszél, hogy két meccset tervez 2020-ra, egyet májusban, egyet pedig szeptemberben. Hogy ki lesz az a két ellenfél azt talán még „Money” sem tudja. Egy biztos, hogy nagyon sok pénzt fog keresni vele és ellenfelet is úgy fog választani, hogy a legkisebb kockázattal a legnagyobbat szakítsa.

Komment