5 sikeres UFC harcos, aki a boxal kezdte a bunyót

MMA harcosok akik a ringben kezdték a pályafutásukat.

Vitathatatlan tény, hogy a magas szintű ökölvívó iskola szerves részét képezi egy MMA bunyós felkészülésének. Az évszázadok óta folyamatosan fejlődő technikák mesterről-mesterre szálnak és napjainkra bizony beépülnek az MMA-ba is. Sok MMA bajnok rendszeresen kér fel olyan komoly ökölvívó edzőket a táborába mint pl. Freddie Roach. Sok bunyóst tudunk említeni, aki neves edzőkkel készül, de lássuk tudtad-e, hogy ezek a srácok korábban boxoltak.

A következő cikkben 5 olyan ma is jól ismert UFC bunyósról lesz szó, akik a kötélnégyszögben kezdték a pályafutásukat.

1.Cody Garbrandt

Garbrandt többek között UFC bajnoki övet is csatolhatott a derekára, ám még az MMA karrier előtt az amatőr ökölvívásban jeleskedett. 15 évesen kezdett el bokszolni a nagybátyjánál és ez bizony megalapozta a ketrecbeli harci tudását is, Cody ugyanis remek lábmunkával és kombinációkkal rendelkezik. Korábban, focizott és birkózott is, azonban ahogy a dolgok kezdtek komolyabbra fordulni a bunyót helyezte a középpontba. 2007-ben és 2008-ban is megnyerte az ABA Junior bajnokságát majd 32 mérkőzéssel veretlenül hagyta ott az amatőr ökölvívás világát. 2012-ben kezdett el foglalkozni az MMA-val, ahol később az UFC-nél bajnok is lett!

2. Holly Holm

Minden bizonnyal a szőke hölgy a legeredményesebb ökölvívó a listán szereplők közül, hiszen ha Holm soha nem kezd el az MMA-val foglalkozni és nem lesz UFC bajnok, akkor is helye lenne a halhatatlanok csarnokában! Nem csak profi ökölvívásban, hanem profi Kickbox-ban is világbajnok volt! A profi ökölvívásban összesen 18 alkalommal védte meg a világbajnoki címeit, melyeket összesen 3 súlycsoportban szerzett! A Ring Magazin 2005–ben és 2006-ban is az év bunyósának választotta, míg a Boxrec szakportál őt tartja a világ 2. számú legjobb női ökölvívójának. 2015-ben kiütötte az akkor megasztárnak számító Ronda Rousey-t és ezzel egycsapásra berobbant az MMA rajongók toplistájára. Holm egészen biztosan a legeredményesebb volt ökölvívó, aki valaha is világsikereket ért el az MMA világában, a cikk végén megemlítünk majd pár kevésbé sikeres próbálkozást is.

Holm kivételes technikája, többek között a rengeteg iskolázásnak köszönhető, a Premium Fighter iskolázó kesztyűjével, te is csiszolhatod a technikádat!

Webshop: http://bit.ly/2Mybdb9

3. Jorge Masvidal

Ben Askren rekord sebességű kiütésével Masvidal egycsapásra a reflektorfénybe került. Ő, egy igazi BADASS bunyós, hiszen igazán ismert a Kimbo Slice hátsó udvarán tartott pusztakezes bunyók által lett. 2005-ben váltott a profi bunyóra ahol egy kérdéses győzelmet szedett össze, majd átpártolt az MMA-ra.

4. Anderson Silva

A nagy öreg is bizony kipróbált mindent ahol ütni vagy rúgni lehet. Mivel Brazília nem éppen egy ökölvívó nemzet, Silva nem volt sokáig amatőr, már 1998-ban profinak ált és ki is kapott TKO-val, majd hét év múlva lépett ismét a ringbe amikor is kiütötte az ellenfelét. Bár a hivatásos mérlege csupán 1-1-0 ami valljuk meg nem túl veretes, a férfi MMA mezőnyben mégis sokáig a legjobb kezű bunyósként volt számon tartva.

5. Conor McGregor

Úgy néz ki nem lehet úgy listát írni, hogy McGregor valahogy rá ne kerüljön! A jelenleg inkább a balhék miatt a nagyközönség számára egyre ellenszenvesebb ír is az ökölvívással kezdte a karrierjét. Ifjúsági Ír bajnok volt és a súlycsoportjában az egyik legjobb kezű MMA-s. Ő az egyetlen egy MMA bajnok, aki a profi ökölvívásban hozta le élete legnagyobb és legkifizetődőbb meccsét, ugyanis ringbe lépett Floyd Mayweather ellen, akitől a 10. menetben kapott ki TKO-val.

Mayweather mindig Safety kesztyűket használ edzésen és meccseken, ha óvni szeretnéd te is a kezed, akkor itt egy remek ajánlat!

Webshop: http://bit.ly/2y8GQzs

Holly Holm-ot kivéve persze ezek a bunyósok sosem voltak igazán elit ökölvívók, hiszen akkor minden bizonnyal nem váltottak volna az MMA szabályrendszerére.

És akiknek nem jött össze….

Volt pár profi ökölvívó, aki szintén kipróbálta magát az MMA világában, de ezek a kiruccanások inkább csak a pénz miatt voltak. Szomorú látni, hogy pár exvilágbajnok esélytelenként lép a ketrecbe vagy a ringbe, egy számára ismeretlen szabályrendszer szerint.

A legnagyobb múlttal minden bizonnyal James Toney rendelkezik, hiszen valaha, Ő volt a világ legjobbjának tartott ökölvívó. Toney középsúlyúként kezdte és nehézsúlyban is világbajnoki címet szerzett, ráadás TKO-val, Holyfield ellen. 2010-ben nagyon éles volt a vita, hogy ki a keményebb bunyós, egy ökölvívó vagy egy UFC bajnok. Természetesen a kérdés szabályrendszer függő, de az UFC tolt egy kis zsebpénzt Toney-nak, aki kiállt a regnáló UFC bajnok Randy Couture ellen. Couture természetesen az első menetben kopogtatta a szebb napokat is megélt Toney-t.

Akármennyire meglepő, de szerepel egy japán ökölvívó is a listán, aki ráadásul cirkálósúlyú világbajnok volt! Yousuke Nishijima WBF világbajnok volt és 24-2-1-es mérleggel ruccant át az MMA-ba, ahol leginkább japán szervezeteknél bunyózott. 5 mérkőzéséből 5 alkalommal ki is kapott, de a Mark Hunt-al lehozott 3 menet bizony egy korabeli klasszikus lett.

Végül de nem utolsó sorban itt van a hajdani nehézsúlyú olimpiai és profi WBO világbajnok Ray Mercer. Mercer saját elmondása szerint nem a pénz miatt lett MMA bunyós, és ezt a rekordja is alátámasztja, ami hivatalosan 1-0-0 nem hivatalosan pedig 1-1-0, hogy is lehet ez? Mercer a gyermekével otthon nézte a TV-t és Kimbo volt a képernyőn, aki éppen az MMA karrierjére készült. A fia azt mondta, hú ez a Kimbo egy vadállat. Mercernek nem kellett több, ketrecbe ment Kimbo ellen, egy bemutató mérkőzés erejéig amit elveszített. Ezek után azonban aláírt a korábbi UFC nehézsúlyú bajnok ellen Tim Sylvia ellen egy mérkőzésre, ahol bár underdogként lépett a ketrecbe a 9. másodpercben kiütötte Sylvia-t. Mercer ezzel vissza is vonult, bizonyítva a fiának, hogy Ő is elég BADASS.

Belegondoltál, hogy milyen lehet egy nehézsúlyú bajnoktól kapni egy pofont ilyen kesztyűben?

Webshop: http://bit.ly/2L1DYuc

Forrás: premiumfightshop.hu

Komment