Ki lesz Pacquiao következő ellenfele? Khan, Crawford vagy esetleg Lomachenko???

Fotó: Manny Pacquiao (j) – Europress Fotóügynökség

Manny Pacquiao (60-7-2; 39 KO) hétvégi kiütéses győzelme óta szinte csak Pac Man-ről szólnak a hírek. Július 15-én, Kuala Lumpurban Pacquiao a 7. menetben TKO-s győzelmet aratott az argentin Lucas Martin Matthysse (39-5; 36 KO) felett és elvette tőle a WBA „rendes” váltósúlyú világbajnoki övét, ezzel Pac Man közel 40 évesen ismét világbajnok lett. Már a meccs előtt és azóta is folyamatosan mennek a találgatások, hogy ki lehet a filippínó sztár következő ellenfele. Egy biztos Pacquiao nem akar visszavonulni, ismét csúcsformában érzi magát. „Most jól érzem magam. A boksz az én szenvedélyem, magányos lennék, ha abbahagynám az ökölvívást. Úgy gondolom, hogy még mindig van bennem legalább 2-3 meccs.”

A meccset követően meg is említett egy-két nevet, hogy kik ellen lépne szívesen még ringbe. Már többször nyilatkozta, hogy nagyon szívesen kiállna Floyd Mayweather Jr. ellen egy visszavágóra, amennyiben Mayweather visszatérne, lássuk be erre nem sok esély van. A felsorolt nevek között szerepelt még Amir Khan, Terence Crawford és Vasyl Lomachenko is.

Korábban már írtunk róla, hogy Khan (32-4; 20 KO) és Pacquiao szívesen megküzdene egymással, erre akár reális esély is lehet. Khan legközelebb szeptember 8-án lép szorítóba Samuel Vargas (29-3-2; 14 KO) ellen, elviekben ez a meccs eliminátori címet érhet Khan-nak, amennyiben győz megküzdhet Pacquiao-val a WBA övért. Pár évvel korábban már volt szó kettejük meccséről, de akkor pénzügyi gondok miatt végül elmaradt a meccs.

Pac Man jelenlegi súlycsoportján belül komoly listából válogathat, a teljesség igénye nélkül pár név: Terence Crawford (WBO váltósúlyú világbajnok), Errol Spence Jr. (IBF váltósúlyú világbajnok) vagy éppen Danny Garcia és Shawn Porter, akik a WBC övéért fognak megküzdeni egymással. Ezek közül a váltósúlyú bunyósok közül szinte bárki szóba jöhet, de Crawford neve az, ami már többször felmerült. Crawford (33-0; 24 KO) miután a kisváltósúlyban minden címet begyűjtött tovább lépett váltósúlyba és első váltósúlyú mérkőzésén rögtön világbajnoki címet szerzett. Azt az Jeff Horn-t verte meg kiütéssel, akitől közel egy éve kapott ki Pacquiao. Így jelenleg Pacquiao korábbi WBO váltósúlyú világbajnoki öve van Crawford-nál, amit biztosan szívesen visszaszerezne. Nem mellesleg szinte garantálható az óriási nézettség egy Crawford – Pacquiao csatára, és mint tudjuk az üzleti szempont sem mellékes.

Khan és Crawford neve mellett még a könnyűsúlyú WBA (Super) világbajnok Vasyl Lomachenko (11-1; 9 KO) neve is gyakran felmerül, mint Pacquiao lehetséges ellenfele. A három név közül talán ez az a párosítás, amire a legkisebb esély van, hiszen jelenleg két súlycsoport választja el egymástól a két klasszist. Loma menedzsere, Egis Klimas egyértelműen kijelentette, hogy az ukrán nem fog Pacquiao kedvéért súlycsoportot váltani, sőt köztes súlyra sem hajlandóak felmenni. Amennyiben Pac Man meg akar küzdeni Loma-val, neki kell lemennie könnyűsúlyra, ami azért nem lenne könnyű dolog a filippínónak. Pacquiao utoljára 2008-ban küzdött könnyűsúlyban és hát ugye azért ő már lassan 40 éves, nem valószínű, hogy érdemes bevállalnia ezt a mérkőzést. Egy ereje teljében lévő, 30 éves Lomachenko és egy fogyni kényszerülő már szinte veterán Pacquiao meccs elég valószínű, hogy egyoldalú lenne és nem kérdés kinek a javára.

Természetesen ezen a három ökölvívón kívül még számos másik választása lehet Pacquiao-nak, sokkal könnyebb ellenfeleket is választhat magának és lehet még pár győzelme a karrierje lezárásaként, de kétlem, hogy Pac Man csak úgy elevickélne még egy-két meccs erejéig, biztos, hogy a ranglista éléről fog ellenfelet választani magának.

Komment