Floyd Mayweather Jr.-nak az egészsége fontosabb, mint a pénz, NEM fog visszatérni

Fotó: Floyd Mayweather Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

Az idei évben sajnos jó pár haláleset történt a ringben, meccsen és sparring közben is. Ez pedig még fokozottabb óvatosságra kellene, hogy intse a bunyósokat, edzőket, promótereket. Bár tény, hogy az ökölvívás küzdősport és könnyen lehet szerezni komoly sérüléseket, igyekezni kell minimálisra csökkenteni a kockázatot. Nincs értelme fölöslegesen kockáztatni, így van ezzel Floyd Mayweather Jr, is.

Mayweather visszavonulása óta sokszor téma a visszatérése, ami nem meglepő, mert 2017-ben már visszatért egy Conor McGregor elleni meccsre, majd tavaly szilveszterkor egy „bemutató meccsre” Japánban. Időnként maga „Money” pedzegeti a dolgot, időnként egy-egy ellenfél jelölt vagy épp a sajtó kapja fel a témát. A 42 éves Mayweather most azt nyilatkozta, hogy BIZTOS, HOGY NEM TÉR VISSZA hivatalos bokszmeccsen. Számára az egészsége a legfontosabb, szeretné élvezni az életet, utazgatni. Bemutató meccse még biztos lesz egy pár, hisz könnyű pénzszerzési lehetőség neki, viszonylag kevés munkával és viszonylag kevés kockázattal.

„Sokszor kihívnak, hogy térjek vissza a ringbe, de az egészségem a legfőbb kincsem. Az ökölvívás nagyon-nagyon brutális sport. Az utóbbi években sok bunyós halt meg a ringben. Tudnod kell, hogy mikor hagyd abba. Nagyszerű karrierem volt. Bemutató meccseket még elvállalok. Nagyon sok pénzt tudok keresni ezekkel a meccsekkel, 10 és 30 millió dollár között. Többet keresek, mint bármelyik másik profi bunyós.”

Végtére is igaza van Mayweather-nek, már eddig is rengeteg pénzt keresett, valószínűleg többet, mint amit el tudna költeni. Minek kockáztassa fölöslegesen az egészségét vagy az 50-0-s mérlegét, ha egy 3 menetes „haknival” többet keres, mint más egy világbajnoki címmeccsel. Neki már nem kell bizonyítania semmit.

Manny Pacquiao-nak is felajánlotta a lehetőséget, hogy egy ilyen „bemutató meccs” keretén belül lehet szó a régóta várt visszavágójukról, de PacMan igazi meccset szeretne.

Komment