Bob Arum – Manny Pacquiao: Ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez

Fotó: Itt még minden rendben volt. (Bob Arum – Manny Pacquiao) – Europress Fotóügynökség

A Top Rank promóciós iroda tulajdonosa, Bob Arum személyesen utazott a héten a Fülöp-szigetekre, hogy megvitassák Manny Pacquiao és a Top Rank közös jövőjét. Arum és Pacquiao már több, mint egy évtizede dolgoznak együtt, de az utóbbi évben nem igazán alakult jól az együttműködés. Arum most személyesen ment el a nyolc súlycsoportban is világbajnoki címig jutó filippínó sztárhoz, nehogy elveszítse az egyik „aranytojást tojó tyúkját”. Bár Pac Man már túl van a fénykorán, de a tavalyi Jeff Horn elleni vereségét követően, idén júliusban ismét világbajnoki címet tudott szerezni és még pár meccs erejéig biztosan szeretne aktív maradni.

Arum és Pac Man együttműködése vélhetően akkor került hullámvölgybe, amikor a Horn elleni vereséget követően felajánlották, hogy az akkor még áprilisra tervezett Horn – Crawford főmérkőzés köré épülő gála felvezető programjában szerepeljen. Pacquiao menedzsmentje akkor be is jelentette, hogy Pacquiao biztosan nem fog előmeccsen szorítóba lépni, egyenesen sértésnek vették az ötletet. Ezt követően a filippínó sztár a kezébe vette az irányítást és a saját promóciós cégén (MP Promotions) keresztül és a Golden Boy Promotions közreműködésével megszervezték Malajziában a Matthysse – Pacquiao címmérkőzést, ahol ugye Pacquiao kiütéssel verte az argentint és elvette tőle WBA (rendes) váltósúlyú világbajnoki övét. Ennek a gálának a szervezéséből nem sok részt vállalt a Top Rank, a televíziós közvetítéseket intézték az USA-ban az ESPN+ szolgáltatóval.

A meccset követően Pacquiao többször hangoztatta, hogy senki sem jogosult az ő nevében beszélni és a saját promóciós cégén keresztül intézi a jövőjét illető ügyeket. Majd nem sokkal később felröppent a hír, hogy a Matchroom vezetője, Eddie Hearn szeretné leszerződtetni Pacquiao-t a DAZN-hoz, ami az ESPN+ konkurenciája szeretne lenni. Mivel a Top Rank kizárólagosan az ESPN-el dolgozik együtt ezzel még az utolsó szalmaszál is elveszne Arum számára. Aki érthető módon nem szeretné, ha az anyagiak terén még mindig sokat hozó veterán bunyós tovább állna.

A látogatást követően Arum pozitívan értékelte a találkozót, elmondta, hogy Pacquiao még legalább három meccset szeretne mielőtt visszavonul. Még az idei évben egyet és 2019-ben még kettőt. Arum szerint a találkozó szívélyes volt és informatív, bízik a további együttműködésben. A Top Rank-nél két potenciális ellenfél is van, név szerint a könnyűsúlyú világbajnok Vasyl Lomachenko és a váltósúlyú világbajnok Terence Crawford, akik ellen egy igazi „zsíros” PPV meccset lehetne összehozni. Bár Loma menedzsmentje korábban már jelezte, hogy ők csak akkor hajlandóak kiállni Pac Man-el, ha visszalép könnyűsúlyba, az ukrán nem fog súlycsoportot váltani a kedvéért. A Crawford elleni meccsre talán nagyobb az esély, hisz mindketten váltósúlyú világbajnokok és egy Crawford – Pacquiao meccs biztosan nagy nézettséget és ezzel nagy bevételt hozna.

Pacquiao csapata a találkozót illetően elmondta, hogy semmi konkrétumban nem állapodtak meg, ez csak egy baráti látogatás volt. Arum elmondta nekik, hogy hajlandó továbbra is segíteni nekik, de nem egyeztek meg semmiben.

Szóval hivatalosan nem jutottak egyről a kettőre, de a Top Rank részéről meg van a szándék a további együttműködésre, ezt nagyon jól bizonyítja, hogy Arum személyesen ment el Pacquiao-hoz.

Komment