Fury vállalja a Whyte elleni meccset, ha a WBC Diamond öve a tét

Fotó: Tyson Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

Korábban már írtunk róla, hogy a WBC elnöke Mauricio Sulaiman Tyson Fury (27-0-1; 19 KO) – Dillian Whyte (25-1; 18 KO) eliminátori meccset szeretne, hogy eldöntsék ki lesz a következő kötelező kihívó a szervezet nehézsúlyú világbajnokával szemben. Akkor Whyte azt mondta kétli, hogy Fury beleegyezne ebbe a meccsbe. Most viszont reagált a korábbi világbajnok is.

Tyson Fury vállalja a meccset, de egy feltétellel, hogy ne a WBC interim öve, hanem a WBC Diamond öve legyen a meccs tétje. Úgy gondolja, hogy ő már egyszer megverte a szervezet világbajnokát, Deontay Wilder-t csak elvették tőle a győzelmet. Szerinte ő már bizonyított és az interim cím nem elég. Ha a Diamond öv a tét akkor vállalja és hat menet alatt kiüti Whyte-ot.

Érdekes Fury döntése abból a szempontból, hogy az interim övnek nagyobb súlya van, mint a Diamond övnek. Az interim öv birtoklása együtt jár a kötelező kihívói pozícióval, míg a Diamond öv leginkább csak „szimbolikus”. Ugyanakkor Fury-nak nem feltétlenül lenne szüksége erre a meccsre, mert Wilder (ha továbbra is ő marad a WBC világbajnoka), ha akarja önkéntes címvédésként kiállhat ismét Fury-val, ahogy erről korábban is szó volt.

Fury egy Twitter üzenetben jelentette be, hogy vállalja a meccset, Whyte pedig reagált rá, ő is benne van. Úgy tűnik a két bunyós részéről nincs akadálya a meccsnek, kérdés, hogy a promóterek mit szeretnének. Mert, ahogy említettük Fury-nak fölösleges kockázat ez a meccs és lehet, hogy Bob Arum is így vélekedik és nem egyezik bele ebbe a meccsbe. Arum a hét elején azt mondta, hogy Fury június 15-i, Tom Schwarz elleni meccse után legközelebb szeptemberben lép szorítóba és eléggé kizárt, hogy Whyte ellen. Mert nem lenne túl sok idő a két meccs között. Valamint túl sok pénzt öltek Fury-ba és nem kockáztathatnak meg egy vereséget mielőtt még szembe kerülne Wilder-rel vagy Joshua-val. Hiába való lenne az eddigi munka és a beleölt pénz, ha nem jut el valamelyik világbajnokig.

Komment