Május 18. Harcosok Ligája ökölvívó gála Sülysápon

A Feja Box Promotion május 18-án, szombaton rendezi soron következő ökölvívó gáláját, ahol amatőr és profi ökölvívók egyaránt szorítóba lépnek. A Harcosok Ligája elnevezésű versenysorozat mostani állomásának a sülysápi Móra Ferenc Általános Iskola Tornacsarnoka ad helyet. A gála este 17:00 órakor veszi kezdetét és a tervek szerint 2 bemutató mérkőzést és 7-7 amatőr- és profi mérkőzést láthatnak a helyszínre kilátogatók. A gála egyes mérkőzéseit a BOX TV weboldalán felvételről láthatják majd.

Amatőr részről magyar-svéd párharcok lesznek, ahol a magyar színeket a Vecsési Box SE, a Tápiómente Ökölvívó Egyesület és a Sparing Ökölvívó SE ökölvívói képviselik. Az amatőr meccsek között szurkolhatunk többek között a Tápiómente Ökölvívó Egyesület két kiválóságának Bácsics Rajmundnak, aki az ifjúsági válogatott keret tagja, ifjúsági magyar bajnok és serdülő Európa-bajnoki bronz érmes, valamint Zuró Zsoltnak is, aki szintén ifjúsági válogatott kerettag, junior magyar bajnok, Európa-bajnoki bronz érmes. Rajtuk kívül szorítóba lép még Nagy Angéla, Lőczi Roland, Hóringer Arion, Mátyás Krisztián és Pusoma Gyula is.

A profik között a sülysápi születésű egykori amatőr válogatott Kálmán Attila is újra szorítóba lép majd, ellenfele Novák Dániel lesz. Valamint láthatunk egy címmérkőzést is, melynek során Horváth Balázs az angol Lee Jones-szal küzdhet meg 12 menetben a WBU cirkálósúlyú világbajnoki övéért. Katona Ferenc ezúttal egy finn ellenfelet kapott Anders Eggan személyében, ők egy hat menetes nagyközépsúlyú mérkőzésen csapnak majd össze. Makula Zoltán most fog bemutatkozni a profik között és rögtön egy külföldi ellenfelet kapott ő is, a szlovák Ronald Andel ellen egy négy menetes kisváltósúlyú mérkőzésen debütál. Papp Patrik és Dodó Norbert pedig egy hat menetes pehelysúlyú mérkőzésen küzdenek meg egymással. Két női profi mérkőzés is lesz a gálán. Szabó Nikolett a francia Pauline Thelisson ellen lép szorítóba, valamint Kovács Valéria Horváth Gyöngyi ellen. Mindkét női mérkőzés kisváltósúlyban lesz és négy menetre van kiírva.

A gálával kapcsolatban kedden tartott sajtótájékoztatót a gála háziasszonya Csisztu Zsuzsa és a Feja Box Promotion tulajdonosa Feja Tibor. A sajtótájékoztatón többek között részt vett Erdei Zsolt is, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke.

Komment