Sulaiman szerint Ruiz-nak továbbra is jó esélye van egy WBC világbajnoki címmeccsre

Fotó: Andy Ruiz Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

A WBC elnöke, Mauricio Sulaiman már Andy Ruiz Jr. júniusi győzelme után azt nyilatkozta, hogy szívesen látna egy Andy Ruiz Jr. – Deontay Wilder címegyesítő meccset. Ruiz azonban a visszavágón kikapott Joshua-tól, így jelenleg nem világbajnok, de Sulaiman továbbra is úgy gondolja, hogy még mindig van létjogosultsága ennek a meccsnek, hiába nincs világbajnoki címe a mexikói bunyósnak.

A WBC elnöke szerint a vereség ellenére Ruiz továbbra is a nehézsúly élvonalához tartozik és a szervezet januári rangsorában ott lehet a top 5-ben. Így pedig reális esélye van, hogy a közeljövőben megküzdhessen Deontay Wilder-rel vagy az épp aktuális világbajnokkal a WBC övért. Nemcsak Ruiz júniusi győzelme miatt gondolja így Sulaiman, hanem az elmúlt években nyújtott teljesítménye alapján.

Sulaiman egyébként védelmébe vette Ruiz-t a visszavágón elszenvedett vereség kapcsán, szerinte a mexikói a „körülmények áldozata”. Nem tudta feldolgozni a sikert, a hirtelen jött népszerűséget és az ezzel járó változásokat. Ez a vereség egy jó lecke volt számára, hogy ne kövessen el újból egy ilyen hibát. Vegye keményen a felkészülést és figyeljen oda a súlyára. Szerezzen pár győzelmet és akkor esélye lehet egy világbajnoki címmeccsre a WBC-nél.

Ruiz egyébként nagyon fogadkozik a veresége óta, hogy keményen fog küzdeni azért, hogy bizonyítson mindenkinek, és megmutassa, hogy ő igenis világbajnok. Nem követi el még egyszer ezt a hibát. Szeretne egy harmadik meccset Joshua-val, de erre minden bizonnyal sokat kell várnia a kötelező címvédések miatt, ha egyáltalán lesz harmadik meccs.

Ha esetleg tető alá hoznák azt a meccset, amiről már írtunk, hogy Dillian Whyte szívesen megküzdene vele, az a WBC rangsorában biztosan javítaná Ruiz helyezését, amennyiben győzne. Mert Whyte jelenleg az interim bajnok és elvileg 2021-ben esélye lesz egy címmeccsre. Ruiz elvehetné tőle ezt a lehetőséget, ha legyőzné. Eggyel több indok, hogy legyen egy Whyte – Ruiz meccs.

Komment