Rácz Félix és Kis Máté véleményét kérdeztük a Billy Joe Saunders – Shefat Isufi meccsről

Fotó: www.felixpromotion.com

Nagy lehetőség előtt áll a Felix Promotion két bunyósa Bacskai Balázs és Shefat Isufi is, akik a szigetországban lépnek szorítóba május 18-án. Míg Bacskai számára ez lesz a bemutatkozás a nemzetközi porondon profiként, addig Isufi a WBO világbajnoki címéért küzdhet.

A Rácz Félix által promótált albán származású bunyós, Shefat Isufi (27-3-2; 20 KO) karrierje legnagyobb harcára készül. Most szombaton a megüresedett WBO nagyközépsúlyú világbajnoki címért a korábbi WBO középsúlyú világbajnok Billy Joe Saunders (27-0; 13 KO) ellen fog küzdeni. Nemcsak a tét az eddigi legnagyobb Isufi számára, de az ellenfél is az eddigi legkomolyabb, akivel szembe nézett. Saunders veretlen középsúlyú világbajnokként egy doppingvétség miatt veszítette el világbajnoki övét, majd néhány hónap kihagyás után már félnehézsúlyban tért vissza, most pedig az a célja, hogy második súlycsoportjában, nagyközépsúlyban is világbajnoki címet szerezzen.

Isufi esélyeiről kérdeztük promóterét Rácz Félixet és a WBO Interkontinentális nagyközépsúlyú bajnokot Kis Mátét.

„Saunders egy kellemetlen, fordított alapállású, ügyes bunyós. Shefat anno még cirkálósúlyból ment le félnehéz-, majd ugye most nagyközépsúlyba, tehát fizikailag elég erős. Úgy gondolom az ütőerejével nincs gond és valószínűleg ez a meccsen meg is fog mutatkozni. Az viszont kétségtelen, hogy Saunders egy jóval képzettebb, „zsiványabb” ökölvívó Shefatnál. Védencem bunyója kicsit darabos, de ha rá tudja erőltetni Saunders-re az akaratát és nem hagy teret az angol virtuozitásának, ezalatt értem  például azt, hogy nem csak követi azt, hanem elvágja az útját és folyamatosan nyomás alatt tartja, ütéssel akkor komoly esélye van a győzelemre.”– mondta el Rácz Félix.

Kis Máté korábban sparringolt Isufi-val, így testközelből tapasztalta meg, hogy milyen bunyós a világbajnoki cím várományosa. Máté is hasonlóan vélekedett, mint Rácz Félix. Ő is Isufi ütőerejét emelte ki elsősorban, illetve az agresszív stílusát. Szerinte, ha Isufi az általa eltervezett forgatókönyvnek megfelelően tud bunyózni, és verekedésre tudja késztetni az angolt akkor komoly esélyt lát csapattársa győzelemére.

Egy rövid videó Kis Máté és Shefat Isufi korábbi kesztyűzéséről:

Az elmondottak mellett az is Isufi javára szólhat, hogy Saunders az elmúlt években nem volt túl aktív, 2017. decemberében volt az utolsó középsúlyú meccse, majd tavaly két alkalommal is lemondta a Martin Murray elleni címvédést. Ezek után doppingvétség miatt eltiltották, így a tavalyi évben mindössze egy meccse volt decemberben, az sem egy túl nehéz ellenfél ellen.

Komment