A WBC elnöke berágott Dillian Whyte-ra

Fotó: Mauricio Sulaiman – PuzzlePix Fotóügynökség

A brit nehézsúlyú bunyós Dillian Whyte (25-1; 18 KO) több alkalommal is élesen kritizálta a WBC-t és a szervezet elnökét Mauricio Sulaiman-t azért, ahogy a kötelező kihívói pozíciót kezelik. Azt sérelmezi, hogy hiába ő az első helyezett a szervezet nehézsúlyú ranglistáján, hiába ő a Silver bajnok 2017. októbere óta mégsem kap lehetőséget a világbajnok Deontay Wilder ellen. Sőt előreláthatólag nagyjából egy év múlva kerülhet rá sor, ha egyáltalán sor kerül rá.

Wilder legközelebb szeptember körül lép szorítóba önkéntes címvédelemként a kubai Luis Ortiz ellen, majd elvileg 2020 első felében pedig jön a Tyson Fury elleni visszavágó. Ez az, amit szinte biztos, talán még a jövő év második felébe beleférhet Whyte, de erre ne vegyünk mérget. Na ez az, amit Whyte nehezményez, ami részben érthető, hisz telik az idő, de nem kerül közelebb a címmeccshez.

Ugyanakkor Whyte-nak meg volt a lehetősége, hogy az akkor még IBO/IBF/WBO/WBA Super világbajnok Anthony Joshua ellen küzdjön mégsem élt vele, mert kevesellte a pénzt, amit ajánlottak neki. Pedig, ha ő bunyózott volna Ruiz helyett és nyert is volna, akkor végre ő szabhatná a feltételeket. De nem élt vele, így marad a közösségi médián és interjúkban való sopánkodás, amivel saját maga alatt vágja a fát.

A WBC elnöknek, Mauricio Sulaiman-nak viszont elege van Whyte megnyilvánulásaiból, mert ezzel nem segíti elő a helyzetét, sőt hátráltatja, hogy mielőbb küzdhessen a szervezet világbajnoki övéért. Sulaiman szerint sértegette őt, a családját és édesapja hírnevét is, amit nagyon zokon vett. Állítása szerint ők mindent megtesznek, hogy mindenki számára kedvező helyzet alakuljon ki, régóta folytatnak tárgyalásokat Eddie Hearn-nel és a bunyós menedzsmentjével is és Whyte jobban tenné, ha visszafogná magát.

Whyte legközelebb július 20-án lép szorítóba Oscar Rivas ellen a londoni O2 Arena-ban.

Komment