Fury: „Nem írtam alá semmit Wilder-rel!”

Fotó: Tyson Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

Tyson Fury azt állítja, hogy tárgyaltak ugyan a Wilder elleni visszavágóról és valószínűleg meg is egyeztek, de ő nem írt alá semmit. Szerinte Wilder hazudott, amikor azt állította, hogy már aláírt szerződésük van vagy valaki aláhamisította az aláírását. Szerinte a WBC világbajnok csak így akar egy kis figyelmet magának, mert mostanában nem róla szólnak a hírek.

Wilder június elején, épp a Joshua – Ruiz meccs hetében jelentette be, hogy következő ellenfele a kubai Luis Ortiz lesz, majd 2020 első felében jön a Fury elleni visszavágó. Wilder ezt már kész tényként tálalta, azt mondta, hogy aláírt szerződésük van. Természetesen ez az ellentmondás még nem jelenti azt, hogy nem lesz visszavágó, de valaki egy kicsit füllentett és az a valaki a két bunyós közül az egyik.

A „Cigány király” nagyon jó benne, hogy magára vonja a figyelmet, úton-útfélen nyilatkozik, ha kell, ha nem. Néhány napja azt mondta belső információkra hivatkozva, hogy a hétvégi meccsén a WBO világbajnoki öve lehet a tét, ezt azóta megcáfolta a WBO. Lehet, hogy ez a szerződés aláírás is ilyen és inkább ő akarja, hogy vele foglalkozzanak.

Fury hétvégén lép legközelebb szorítóba Tom Schwarz ellen és ez lesz az első meccse mióta szerződést kötött a Top Rank-kel, majd még az idén elvileg lesz kettő. Aztán jövőre akkor vagy lesz Wilder-visszavágó vagy nem. Az is lehet, hogy Wilder indul majd más irányba, mert már az újdonsült világbajnok (IBO/IBF/WBO/WBA Super) Andy Ruiz Jr. is jelezte, hogyha a visszavágón is legyőzi Joshua-t, akkor jöhet a címegyesítés Wilder-rel.

Komment