Wilder már az első menetben ki akarja ütni Ortiz-t

Fotó: Luis Ortiz – Deontay Wilder – PuzzlePix Fotóügynökség

A Deontay Wilder (41-0-1; 40 KO) – Luis Ortiz (31-1; 26 KO) visszavágóra valószínűleg november 23-án kerül sor. Bár hivatalos bejelentés még nem történt, de a külföldi hírportálok szerint biztosra lehet venni ezt a dátumot és a jövő heti Spence – Porter gálán jelenthetik be hivatalosan.

A Dominic Breazeale elleni gyors győzelme után a WBC nehézsúlyú világbajnok Wilder bejelentette, hogy először az „ellentmondásos” meccseket szeretné tisztázni. Vagyis konkrétan az Ortiz elleni győzelmét, és a Fury elleni döntetlenét majd jöhet a címegyesítés. Azóta sok minden történt, például Wilder kitalálta, hogy eltolná későbbre a Fury visszavágót és inkább Andy Ruiz Jr-ral egyesítene címet, ha a mexikói a visszavágón is legyőzi Anthony Joshua-t. Amikor ezt kitalálta Fury határozottan kijelentette, hogy nincs az a pénz, hogy félre álljon. Viszont Fury múlt hétvégén nagyon csúnya és komoly szemsérülést szedett össze, amiről nem tudni, hogy 100%-osan meggyógyul-e jövő februárig így viszont rizikós kiállnia a “Bronz Bombázó” ellen. Wilder pedig Fury sérülésétől megtáltosodott és úgy tűnik mégis csak szeretné az a februári visszavágót, mert „vérszagot” kapott.

Előbb viszont a kubai Luis Ortiz-t kell legyőznie ahhoz, hogy sor kerüljön a Fury elleni visszavágóra. Tavaly márciusban Wilder kiütéses győzelmet aratott a kubai felett a 10. menetben, de Ortiz okozott néhány kellemetlen pillanatot a „Bronz Bombázónak” Az első négy menet kiegyensúlyozottan zajlott, majd az 5. menetben Wilder padlóra küldte a kubait. Aki ebből még felállt, sőt a 7. menetet fölényesen meg is nyerte. Majd a 10. menetben kétszer is padlóra került Ortiz, aki a második után már nem tudott felállni, így kiütéssel veszített. Ennek ellenére szoros meccs volt olyannyira, hogy a kiütés előtt a pontozóknál egyhangúan 9 menetből 4-et Ortiz, Wilder pedig 5-öt nyert. 

Ortiz már a meccs után is azonnal visszavágót akart, de erre nagyjából másfél évet kellett várnia, de csak megkapja a kubai. Wilder most azt mondta, hogy az első meccsre való felkészülése nem sikerült jól, mert nagyon beteg volt és nem tudott megfelelően felkészülni, de nem verték nagydobra, csak a csapata tudott róla, ezért tudta „csak” a 10. menetben kiütni Ortiz-t. Most nagyon jó formában van, szuper erősnek érzi magát és mielőbb végezni akar ellenfelével. Már az első menetben padlóra akarja küldeni, ahogy tette azt Breazeale-el idén májusban.

Addig is nézzétek meg az első meccsük legjobb pillanatait:

Komment