Június 15. WBSS cirkálósúlyú elődöntők: Briedis VS Glowacki és Dorticos VS Tabiti

Ma rendezik a lett fővárosban, Rigában a WBSS cirkálósúlyú torna elődöntőit, ahol Mairis Briedis (25-1; 18 KO) ellenfele Krzysztof Glowacki (31-1; 19 KO) lesz, Yuniel Dorticos (23-1; 21 KO) ellenfele pedig Andrew Tabiti (17-0; 13 KO). Érdekesség, hogy Briedis és Dorticos már a WBSS első szezonjában is indult, akkor mindketten az elődöntőig jutottak. Briedis a későbbi bajnok Oleksandr Usyk-tól kapott ki és veszítette el WBC világbajnoki övét. Ráadásul itt Riga-ban, úgyhogy most szeretné ezt a keserű emléket elfeledtetni a rajongóival. Dorticos pedig Murat Gassiev-től kapott ki a legjobb négy között. Most mindketten szeretnének a döntőig menetelni és természetesen ott is győzni.

A második szezon indulásakor még egyik cirkálósúlyú világbajnoki cím sem volt szabad, mert Oleksandr Usyk vitathatatlan bajnokként egyedül birtokolta mind a négy nagy szervezet legcsillogóbb övét. Azonban a napokban felszabadult a WBO és a WBC öv is, így azok most terítékre kerülnek az elődöntőben, ráadásul egy meccsen mindkettő. Glowacki a WBO interim bajnokaként megkapta a világbajnoki övet, emellé pedig a WBC elrendelte, hogy szintén a Briedis VS Glowacki meccsen dőljön el, hogy náluk ki lesz az új világbajnok. A Dorticos VS Tabiti meccsen pedig az IBF interim öve lesz a tét, ott még mindig Usyk a világbajnok.

A mérlegelésen túl vannak a bunyósok, mindenki sikeresen hozta a súlyát, ezen nem fog múlni és természetesen mindegyikük győzelmet ígér. Briedis számára különösen fontos a ma esti csata, mert hazai pályán léphet szorítóba, sőt ahogy már írtuk nemcsak a korábbi övét szerezheti vissza, de még egyet begyűjthet mellé. De nemcsak számukra lesz érdekes, hanem a magyar rajongóknak is, mert jelen állás szerint a WBSS végső győztesével küzdhet majd Szellő Imre, aki jelenleg a WBO ranglista első helyezettje. Erről ITT olvashattok bővebben.

Komment