Kívánságlista 2020-ra, hogy milyen meccseket látnánk szívesen

Fotó: Vasyl Lomachenko – PuzzlePix Fotóügynökség

Az év utolsó napján arra gondoltunk, hogy összeállítunk egy listát a 2020-as évre azokból a meccsekből, amiket mi szívesen megnéznénk. Ezek között van olyan párosítás, ami már szinte biztos, hogy megvalósul és van olyan is, amit mi szeretnénk látni. A teljesség igénye nélkül összeírtunk pár párosítást.

Általánosságban véve kijelenthetjük, hogy a nehézsúly az a súlycsoport, ami a legnagyobb érdeklődést kiváltja a rajongókból, így mi is ezzel kezdjük. A királykategóriában egy meccs, ami szinte biztos, hisz már a dátumot is bejelentették az a Deontay Wilder – Tyson Fury visszavágó február 22-én. Ezt a meccset minden bokszrajongó nagyon várja, főleg az első meccs ellentmondásos eredménye miatt. A hírek szerint viszont 2020-ban akár egy harmadik meccs is lehet közöttük, így akár még az ősszel újra bunyózhatnak, nyilván ez függ a visszavágótól is. Nehézsúlyban van még jó pár izgalmasnak ígérkező párosítás, amit tető alá lehetne hozni, mi még kettőt emelnénk ki. Az egyik egy Anthony Joshua – Oleksandr Usyk világbajnoki címmeccs, amire jó esély van, attól függően, hogy melyik világbajnoki címét akarja megtartani Joshua az IBF-et vagy a WBO-t. Ezen kívül még egy Andy Ruiz Jr. – Dillian Whyte meccs az, amit nagyon szívesen megnéznénk jövőre.

A félnehézsúly jelenlegi királya az IBF/WBC világbajnok Artur Beterbiev. Neki valamikor az év első felében lesz egy kötelező címvédése a kínai Fanlong Meng ellen, de utána jöhetne egy a WBA bajnok, Dmitry Bivol elleni címegyesítés. Ők ketten jelenleg a félnehézsúly két legjobbjai és Bivol már régóta szeretne egy meccset Beterbiev ellen, valószínűleg Beterbiev sem bánná.

A középsúly – nagyközépsúly attól is függ, hogy Saul „Canelo” Alvarez hol tervezi a folytatást, őt szinte bárki ellen szívesen megnéznénk és kihívója is akad bőven. Például nagyközépsúlyban ott van a WBA Super bajnok Callum Smith vagy a WBO bajnok Billy Joe Saunders. Bármelyik meccs Canelo ellen izgalmas lehet, de ha mégis középsúlyba menne vissza, akkor érdekes lenne egy Jermall Charlo elleni meccs. Charlo jelenleg a WBC középsúlyú világbajnoka, Canelo pedig középsúlyban a WBA Super bajnoka és a WBC Franchise bajnoka.

A „kisebb” súlyokban van egy olyan meccs a kívánságlistánkon, ami már régóta várat magára, de továbbra sincs túl sok esély rá, hogy 2020-ban megvalósuljon, de hátha. Ez pedig egy Terence Crawford (WBO bajnok) – Errol Spence Jr. (IBF/WBC bajnok) váltósúlyú világbajnoki címmeccs. Ez a meccs az év egyik legjobb meccse lehetne, ha összejönne. Váltósúlyban pedig ott van Manny Pacquiao is, aki jelenleg a WBA Super bajnoka és őt mindig öröm nézni, ha szorítóba lép. Nemrég szó volt egy Mikey Garcia elleni szaúd-arábiai meccsről, amit Eddie Hearn szeretne megvalósítani, ez a párosítás is jó lehet.

Kisváltósúlyban a skót Josh Taylor és az amerikai Jose Carlos Ramirez a két top bunyós jelenleg. Taylor az IBF és a WBA Super bajnoka, Ramirez pedig a WBO és a WBC világbajnoka. Egy címegyesítő meccs köztük mindenképp jó lenne 2020-ban.

Könnyűsúlyban pedig egyértelmű, hogy melyik az év legjobban várt meccse. Természetesen a Vasyl Lomachenko – Teofimo Lopez címegyesítő mérkőzés, ahol a győztes a súlycsoport vitathatatlan bajnoka lehet. Ez a meccs szinte biztos, hogy megvalósul valamikor az év első felében. Mindkét bunyós akarja a meccset, mindketten a Top Rank bunyósai, szóval szinte minden adott, csak a részletekben kell megegyezni. Azért könnyűsúlyban még a Devin Haney – Gervonta Davis – Ryan Garcia hármas bármelyik párosítását is szívesen megnéznénk.

És akkor még nem is beszéltünk nagypehely-, pehely- vagy akár a harmatsúlyról. Nagypehelyben jöhetne egy Miguel Berchelt (WBC bajnok) – Leo Santa Cruz (WBA Super bajnok) meccs, pehelysúlyban mondjuk egy Josh Warrington (IBF bajnok) – Shakur Stevenson (WBO bajnok) meccs.

Ti milyen párosításokat látnátok szívesen 2020-ban?

Komment