Canelo – Kovalev sajtótájékoztató: Karrierjük legnehezebb meccsére számítanak

Saul “Canelo” Alvarez – PuzzlePix Fotóügynökség

Tegnap megtartották a november 2-i Saul „Canelo” Alvarez (52-1-2; 35 KO) – Sergey Kovalev (34-3-1; 29 KO) meccset beharangozó sajtótájékoztatót. Mindkét bunyós elismerően nyilatkozott a másikról és nagyon várják már az összecsapást.

Canelo legutóbbi meccsén középsúlyban lépett szorítóba, előtte azonban, tavaly decemberben nagyözépsúlyban szerzett világbajnoki címet és már az év elején is tett olyan kijelentéseket, hogy félnehézsúlyban is kipróbálná magát, sőt már akkor Kovalev nevét emlegette. Fő célja, hogy negyedik súlycsoportjában is világbajnok legyen, így egyértelmű volt, hogy valamelyik világbajnok ellen fog küzdeni félnehézsúlyban. Sokan fanyalogtak rajta, hogy a jelenlegi félnehézsúlyú világbajnokok (Gvozdyk – WBC, Beterbiev – IBF, Bivol – WBA, Kovalev – WBO) közül a „legkönnyebben” verhetőt választotta ki magának. Tény, hogy Kovalev már túl van a fénykorán, de még így is veszélyes bunyós. Ráadásul mióta edzőt váltott és Buddy McGirt készíti fel, azóta sokat változott a bunyója, sokkal taktikusabban bunyózik. Azt azért semmiképp sem lehet kijelenteni, hogy ez a meccs könnyű lesz a mexikói számára. Ezt a mexikói is elismeri, sőt promótere, De La Hoya többször is nyilatkozta, hogy tart egy kicsit ettől a meccstől és nem olyan egyértelmű Canelo győzelme.

„Nagyon kockázatos számomra ez a meccs. Nehezebb, nagyobb és erősebb, mint én, de képes vagyok rá, hogy megverjem. Történelmet akarok írni, ez az egyetlen dolog, ami érdekel! Két súlycsoportot lépek feljebb, hogy negyedik súlycsoportomban is világbajnok legyek.” – mondta Canelo.

A szakértők szerint Canelo testütésekkel meg tudja verni Kovalev-t, erre számít az orosz is, hogy ezzel készül majd a mexikói. A magasságbeli különbség miatt Canelo-nak mindenképp közel kell majd kerülnie Kovalev-hoz, nyilván ő pedig igyekszik majd távol tartani magát tőle. Az biztos, hogy egy izgalmas és kemény csatát láthatunk majd, ezt ígérik ők is.

„Ő egy nagy harcos. Szeretek igazi harcosokkal küzdeni. Ez egy nagy küzdelem lesz számomra, talán az eddigi legnagyobb. Canelo az egyik legjobb pound for pound bunyós, én pedig a legjobb félnehézsúlyú jelenleg. Ez egy nagyon jó meccs lesz.” – mondta Kovalev.

Komment