Kovalev anyagilag mindenképp jól jár: ha nyer marad az ESPN-nél, ha veszít megy a DAZN-hoz

Fotó: Sergey Kovalev – PuzzlePix Fotóügynökség

Bár hivatalosan még mindig nem jelentették be a Saul „Canelo” Alvarez – Sergey Kovalev félnehézsúlyú világbajnoki címmeccset, szinte minden külföldi portál már kész tényként kezeli a november 2-i dátumot. Azt azért lehet sejteni, hogy Kovalev számára nagyon jövedelmező lesz ez a meccs, 8 számjegyű összeget rebesgetnek és természetesen dollárban. Ami nem rossz pénz így, hogy az orosz már a karrierje vége felé jár és, ha veszít Canelo ellen már nem sok lehetősége lesz, már ha lesz egyáltalán, hogy ismét világbajnok legyen. Az szinte kizárt, hogy visszavágóra kerülne sor Canelo ellen.

Bob Arum, Sergey Kovalev társpromótere szerint azonban ezzel még nem lesz vége Kovalev karrierjének, mert kapott egy érdekes ajánlatot. Ha nyer Kovalev, akkor Arum természetesen „megtartaná magának” és továbbra is a Top Rank-nél bunyózna ESPN közvetítéssel. Azonban, ha veszít, akkor sincs minden veszve az orosznak, mert a DAZN-tól kapna egy további két meccsre szóló lehetőséget. Arum szerint ez csak akkor lép életbe, ha veszít az orosz. Korábban már egyébként pont Kovalev menedzsmentje pedzegette, hogy az orosz szeretne egy többmeccses szerződést a DAZN-nal, ha összejön a Canelo meccs. Úgy tűnik ezt sikerült is kiharcolnia, mert így még minimum két meccsen szorítóba lép, amiért pénz üti a markát. Az pedig, hogy egy újabb vereség után és világbajnoki cím nélkül mennyire lesz eladható már legyen a DAZN dolga. Tehát Sergey Kovalev mindenképp jól jár.

Arum egyébként azt is elmondta, hogy egy nagyon jó meccsre számít. Szerinte Canelo-nak akkor van esélye legyőzi Kovalev-ot, ha testütésekkel bombázza. Szerinte ez az orosz gyengepontja, amit már az Andre Ward és az Anthony Yarde elleni meccsen is lehetett látni. Ha Kovalev közel engedi magához a mexikóit abból baj lehet.

Komment