Rácz Félix: „Nem hagyom, hogy akár egy részrehajló bíró is pontozzon a Szellő – Merhy meccsen!”

Rácz Félix és Szellő Imre a sajtótájékoztatón (Kép: Felix Promotion)

Egy hónap van már csak hátra Szellő Imre (24-0; 16 KO) WBA interim világbajnoki címmeccséig. Imre október 19-én a belgiumi Charleroi-ban lép szorítóba a WBA cirkálósúlyú ranglista első helyezett Ryad Merhy (28-1; 23 KO) ellen. Merhy hazai pályán léphet szorítóba ezen a komoly címmeccsen, ami természetesen Imre helyzetét nehezíti meg, de úgy tűnik nemcsak az idegen terep okozhat gondot a magyar kiválóság számára.

Imre promótere, Rácz Félix elmondta a BOX TV-nek, hogy a szokásokhoz híven a meccs előtt egy hónappal megkapták a mérkőzésen résztvevő bírók listáját és a promóter szeme rögtön megakadt az egyik pontozó nevén. Név szerint a dán Jan Christensen-en, akihez már volt „szerencséje” a Felix Promotion egy másik ökölvívójának Harcsa Norbertnek. Norbi idén májusban szintén Charleroi-ban lépett szorítóba egy WBA címmeccsen, ahol a dán pontozó elég szemet szúróan elpontozta a meccset, hisz egyetlen menetet sem (90-100) adott Norbinak. Rácz Félix elmondta, hogy rögtön a mérkőzést követően szóvá tette ezt a mérkőzés supervisorának Jesper Jensen-nek, (aki mellesleg 4 menetet adott Norbinak, a saját nem hivatalos pontozólapján, szerk.) majd mindezt megtette személyesen Christensen-nek is, aki megsértődve vette tudomásul a magyar promóter által elmondottakat. Most pedig természetesen jelezte a WBA felé, hogy nem szeretné, ha a dán bíró részt venne a meccsen.

„Beszéltem a WBA alelnökével a bíró személyét illetően és jeleztem, hogy őt semmiképp sem szeretném ezen a mérkőzésen! Hivatalos formában, azaz írásban is eljuttattam a világszervezethez az aggályaimat, Christensen bírói tevékenységével kapcsolatban. Majd ezt alá is támasztottam több meccs pontozó lapjával, ahol egyértelműen kiderül, hogy gyakran pontoz a hazai ökölvívó javára… Nem előnyt kértem, hanem egyenlő feltételeket. Várom a szervezet emailjét ezzel kapcsolatban, a jövő hét elejére ígérték a WBA vezetői a választ!”

Komment