Szeptember 21.: Felix Promotion gála két magyar bajnoki címmérkőzéssel

Most szombaton megkezdi az őszi szezont a Felix Promotion International és rögtön két magyar bajnoki címmeccset is láthatnak a Kalászi Sportcsarnokba kilátogatók, valamint a tévénézők. A jó hangulat szinte garantált, a jegyek már napokkal a gála előtt elkeltek és olyan parázs csatákat láthatnak majd a nézők, amiknek nehéz előre megjósolni a kimenetelét. A hazai bunyósok közötti párharcoknak amúgy is van egyfajta pikantériájuk és valószínűleg még inkább bizonyítani akarnak az ökölvívók. Ez fokozottan igaz lehet, ha a tét a magyar bajnoki cím.

A gála főmérkőzésén a betöltetlen középsúlyú magyar bajnoki címért lép szorítóba Harcsa Norbert (11-2; 2 KO) és Hegyi Barnabás (5-0; 4 KO). Kettejük közül Harcsa a rutinosabb, neki ez már a 14. profi mérkőzése lesz és már a második magyar bajnoki címmeccse. Mindössze két vereséget szenvedett az elmúlt négy évben, de kiütni egyik ellenfele sem tudta. Hegyi eddigi mérlege öt meccs – öt győzelem, ezek közül pedig mindössze egy ment végig, az összes többit idő előtt fejezte be. Nemcsak idő előtt, egészen konkrétan az első menetben. Hegyinek ez lesz az első 10 menetre kiírt mérkőzése, de nagy valószínűséggel most is arra fog törekedni, hogy ne menjen végig. Igazi presztízscsatának ígérkezik a mérkőzés, ahol két teljesen eltérő stílusú ökölvívó fog összecsapni, hogy eldöntsék ki a súlycsoportjuk legjobb hazai ökölvívója.

A másik címmérkőzésen a cirkálósúlyú magyar bajnok Darmos József (13-2-3; 10 KO) igyekszik megvédeni címét a hozzá képest újoncnak számító Urbán Ferenc (6-0; 5 KO) ellen. Darmos legutóbb a korábbi cirkálósúlyú magyar bajnok Tóth Tomi ellen lépett szorítóba és győzött a harmadik menetben egy óriási KO-val. A régi rivális elleni győzelem minden bizonnyal doppingolja Darmost a szombati csatában. Ahogy már annál a meccsnél, most is segítette a felkészülését Füzesy Zoltán, aki Darmos elmondása szerint jól ismeri Urbánt és készültek egy-két meglepetéssel számára. Urbán felkészülésében pedig Tóth Tomi is részt vett és a hazai mezőnyből rajta kívül senkinek sincs nagyobb tapasztalata Darmos ellen profi meccsen. Urbán egy évvel ezelőtt lépett először szorítóba profi meccsen és már akkor azt mondta, hogy mielőbb magyar bajnok akar lenni. Ez a célja szombaton akár teljesülhet is, de természetesen Darmos sem fogja könnyen adni a címét.

A két címmérkőzésen kívül lesz még két másik szintén izgalmasnak ígérkező mérkőzés magyar párosításokkal. Mindkét mérkőzés nyolc menetre kiírt nagyváltósúlyú csata lesz. Az egyik meccsen Egedi Renátó (15-1-2; 6 KO) és Görbics Gábor (26-17; 16 KO) néz majd farkasszemet, míg a másikon Kispál Zoltán (10-5; 7 KO) és Krӓmer Péter (10-2-1; 7 KO).

Nagy titkot nem árulunk el azzal, hogy természetesen mindegyik ökölvívó célja a győzelem és ezért mindent meg fognak tenni, főleg így, hogy egy teltházas csarnokban és minden bizonnyal rengeteg tévénéző előtt bizonyíthatnak.

A gála további mérkőzései:

  • Cezar Juratoni (10-0-1; 8 KO) – Ermin Avdic (12-6; 9 KO) – cirkálósúlyú mérkőzés
  • Daniel Buciuc (7-0; 3 KO) – Bakar Gelenidze (5-10-1; 4 KO) – váltósúlyú mérkőzés
  • Serbán Henrik (debütál) – Kovács István (1-10; 1 KO) – váltósúlyú mérkőzés

A gálát élőben közvetíti a SPORT1 csatorna este 21:15-től!

Komment