100 millió alatt rosszul keresel! Avagy minden idők 5 legjobban megfizetett boksz mérkőzése

Vajon kinek éri meg a legjobban boxolni??

Minden sportolónak az a vágya, hogy temérdek pénzt keressen azzal amit csinál. Szerintem senki nem úgy kezdi a profi boksz karrierjét, hogy remélem a fő állásom majd elbírja a bunyót, de sajnos a legtöbben sosem keresik meg azokat az összegeket amikről most szó lesz!

5.Tyson – Holyfield II (1997 – 100 millió dollár)

Igen, jól tudod, az öreg Iron Mike itt harapta le Holyfield fülét, így ez a mérkőzés helyet kaphatna a legdurvább boksz sérülések rovatban is, de most itt beszélünk róla. Ha most arra gondolsz, hogy leharaptatnál egy darabot a füledből 100 millió dollárért, hidd el nem vagy vele egyedül.

A mérkőzést egyébként vehetjük Tyson bosszújának, hiszen Holyfield végig nagyon szabálytalan volt, amit a mérkőzésvezető figyelmen kívül hagyott. Ez persze nem mentség a fülharapásra, de Tyson fanként a meccset megnézve nem biztos, hogy találsz majd kivetnivalót a dologban.

Holyfield 35 millió dollárral gazdagabban és egy negyed füllel szegényebben tért haza, még Tyson 30 milliót kapott ezért a mérkőzésért.

(2007-ig ők tartották a csúcsot mint a legtöbb meccspénzt hazavivő bunyósok.)

*A hideg is kiráz a gondolattól, hogy valaki leharapja a füledet? Természetesen van megoldás, viselj fejvédőt a sparringok során, így egészen biztosan nem férnek majd oda.

Webshop: http://bit.ly/2FxR5D8

4.Tyson – Lewis (2002 – 112 millió dollár)

Igen, ez volt az a mérkőzés amit mindenki nagyon várt és a legtöbben, mint jómagam is, vakon hittünk Mike Tyson győzelmében. De ez a Mike Tyson már korántsem a fénykorát élő pusztító volt, inkább csak egy utolsó nagyot szakító legenda. Ezen a mérkőzésen mutatkozott meg először a mainstream szintjén, hogy a két legenda bizony nem a jó időben találkozik egymással.

A rossz vér akkor csúcsosodott ki a két ikon között, mikor Tyson a botrányos Savarase meccs után azt nyilatkozta „A szívedet akarom, megeszem a gyerekedet!”

Lewis végig dominálta a mérkőzést egészen a 8. menetig, amikor is kiütötte Tyson-t. Mind a két bunyós 17.5 millió dollárt vihetett haza.

*Neked is Mike Tyson az ikonod? Ez a dögös fekete boksz nadrág nagyon hasonlít arra, amiben ő is osztotta a pofonokat!

Webshop: http://bit.ly/2KfzNfe

3.Mayweather – De La Hoya (2007 – 136 millió dollár)

Egy darabig De La Hoya tartotta a nézettségi rekordokat az ökölvívásban, sose gondolnád, hogy miért. De La Hoya ugyanis annyira jóképű volt a karrierje csúcsán, hogy még a nők is nézték miatt a boksz mérkőzéseket!

Ezen a meccsen se volt tökéletes az időpont, de mint tudjuk Mayweather csapata pontosan tudja, hogy mikor kell kiállni egy bunyóssal. Hogy a nép mennyire volt kíváncsi erre a mérkőzésre? Hát ami azt illeti 3 óra alatt értékesítették az összes jegyet!

Mayweather megosztott pontozással nyerte mega csatát, de kasszáknál De La Hoya nyert, hiszen még ő 52 millió dollárral lett gazdagabb, addig Mayweather csupán 25 milliót kaszált a meccsel.

*Az ökölvívók a kezük védelme érdekében a kesztyű alatt bandázst viselnek.

Webshop: http://bit.ly/2YpsRUL

2.Mayweather – Canelo Alvarez (2013 – 150 millió dollár)

Most joggal teheted fel a kérdést, hogy talán a jelenleg is csúcson lévő Canelo túl lett volna a zeniten? Persze nem, de a Mayweather csapat gondosan figyelt rá, hogy a mexikói jóval a saját súlya felett lépjen a ringbe.

A 23 éves mexikói szépen helytállt ám kikapott May-től aki hivatalosan 41.5 millió dollárt kapott a meccsért még Canelo hivatalosan csupán 5 milliót. Nem hivatalosan minden bevételből viszont elvileg több, mint 100 milliót keresett ő is.

*Alvarez egy igazi mexikói romboló, ennek értelmében pedig a mérkőzéseken is szeret igazán kemény kesztyűkben bunyózni. Ha egy jó meccskesztyűt szeretnél, akkor a shock lehet a legjobb választás.

Webshop: http://bit.ly/2SYBLlN

1.Mayweather – Pacquaio (2015 – 410 millió dollár)

Az elmúlt évtized kétségkívül legjobban várt meccse volt ez. Az emberek bajnoka a sport vitathatatlan bajnoka ellen!

Erre a mérkőzésre éveket várt a közönség, ám sajnos a teljesítmény a filippínó részéről nem volt kielégítő. Mayweather pontozással nyerte a mérkőzést és 180 millió dollárt vitt haza, míg Pacman 120 millióval lett gazdagabb!

*Mayweather keze bizony nagyon sérülékeny volt, ezért mindig Safety kesztyűkben bunyózott és edzett. A Premium Fighter – Hero a Premium Fight Shop legjobb Safety kesztyűje!

Webshop: http://bit.ly/2y8GQzs

Remélem tetszett ez a kis összeállítás és még jobban motivál téged a sportra! Tudom, hogy itthon nehéz megélni a bunyóból, de hidd el nem lehetetlen, ha kitartó vagy!

Forrás: premiumfightshop.hu

Komment