Canelo nem tartja kizártnak, hogy egy félnehézsúlyú világbajnoki címet is begyűjtsön, ráadásul Kovalev ellen

Fotó: Saul „Canelo” Alvarez – PuzzlePix Fotóügynökség

A középsúlyú WBC/WBA Super világbajnok Saul „Canelo” Alvarez (51-1-2; 35 KO) tavaly decemberben nagyközépsúlyban is világbajnoki címet szerzett. A WBA (rendes) világbajnokát Rocky Fielding-et (27-2; 15 KO) győzte le három menet alatt és ezzel harmadik súlycsoportjában is világbajnok lett. Jelenleg az IBF középsúlyú Daniel Jacobs (35-2; 29 KO) ellen készül, mert május 4-én egy címegyesítő meccsen fognak majd összecsapni a Las Vegas-i T-Mobile Arénában. Természetesen a győzelem a cél és azt tervezi, hogy még az idén súlycsoportja vitathatatlan bajnoka lesz. Ehhez még a WBO világbajnok Demetrius Andrade-t (27-0; 17 KO) kell majd legyőznie, ha sikeresen túl jut Jacobs-on. Gyakorlatilag nincs akadálya ennek a meccsnek sem, mert Canelo, Jacobs és Andrade is a DAZN-nal van szerződésben és mindegyikük szeretne minél több világbajnoki övet begyűjteni.

Ha ezzel a tervével meg van Canelo akár egy újabb súlycsoportban is kipróbálná magát. Méghozzá a félnehézsúlyt szemelte ki, ráadásul a WBO világbajnok Sergey Kovalev-ot (33-3-1; 28 KO). Természetesen ezek hosszú távú tervek és még csak ötlet gyanánt merült fel, 2020-nál előbb nem kerülne erre sor, most a középsúlyra és a négy világbajnoki övre koncentrál a mexikói sztár.

„Jelen pillanatban más dolgok vannak előtérben, de nem zárom ki a lehetőséget. Ez egy hatalmas kihívás lenne, de én ezeket szeretem. 20 éves korom óta ismerem Sergey-t és miért ne bunyózhatnánk egymással. Szeretem ezt a fajta kihívásokat és lehetséges, hogy megcsináljuk ezt a harcot.”

Kovalev 10 centivel magasabb, mint Canelo, viszont 2 centivel alacsonyabb, mint Fielding és láthattuk, hogy Fielding ellen nem okozott gondot Canelo-nak a magasságkülönbség. Ugyanakkor Kovalev azért nagyobb kaliberű bunyós, mint Fielding volt és ütőerőnek sincs híján. Ellene már nem valószínű, hogy olyan könnyű dolga lenne Canelo-nak, mint Fielding ellen volt. Egyelőre ez viszont még csak egy ötlet, semmi konkrétum nincs, mondjuk a Fielding elleni meccsel is meglepetésszerűen álltak elő, senki nem számított rá.

Komment