Wilder nagyot csalódott Ruiz-ban, amiért kikapott a visszavágón

Fotó: Andy Ruiz Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

Deontay Wilder nem titkoltan örült annak, hogy Andy Ruiz Jr. tavaly júniusban megverte Anthony Joshua-t. A visszavágó után pedig csalódott volt, amiért veszített Ruiz, ezzel mondjuk nem volt egyedül Wilder. Voltak róla pletykák, hogy Ruiz nem az edzésre koncentrál, de a mexikói mindenkit nyugtatott, hogy nem kell aggódni, ő igenis készül. Azonban a visszavágón egyértelmű volt, hogy a bulizásra nagyobb hangsúlyt fektetett, mind az edzésre, ezt el is ismerte a vereség után.

Óriási meglepetés volt, hogy tavaly júniusban Ruiz négyszer is a padlóra küldte, majd TKO-val verte az addig veretlen Joshua-t, ezzel pedig az IBO/IBF/WBO/WBA világbajnoka lett. Történelmet írva, hisz ő lett az első mexikói nehézsúlyú világbajnok. A második meccsen viszont nem tudott mit kezdeni Joshua-val, sokkal lassabb volt és ötlettelen, egyszerűen nem tudott meccs közben változtatni és alkalmazkodni Joshua taktikájához, ebben nyilván nagy szerepet játszott, hogy a visszavágóra még nagyobb volt a súlya, mint az első meccsen.

A visszavágó előtt Wilder azt jósolta, hogy Ruiz ismét nyerni fog és ismét kiüti majd Joshua-t. A WBC világbajnok már azt is tervezgette, hogy majd Ruiz-zal fog címet egyesíteni, amit minden bizonnyal könnyebb lett volna megszervezni, mint Joshua-val, mert mindketten a PBC bunyósai.

„Nagyon csalódott voltam, talán mert annyira bíztam benne. Annyira akartam látni, hogy eléri a siker, a nagyság, főleg, hogy korábban volt, hogy majdnem kilakoltatták. Nem tudom milyen érzés, amikor a kilakoltatás szélén állsz és nem is akarom meg tudni milyen amikor a hajléktalanság veszélye fenyeget. Ott állt a szakadék szélén, de jött egy lehetőség, jött egy angyal és megmentette őt. Kapott egy lehetőséget, egy óriási lehetőséget, hogy világsztár legyen. … Ruiz megverte Joshua-t, kiütötte őt, és négyszer padlóra küldte. Ez volt élete legnagyobb meccse és ő engedte, hogy mindez elmenjen a visszavágón!”

Komment