Hopkins szerint Wilder nyerte az első meccset és most egyértelmű győzelmet fog aratni Fury ellen

Fotó: Bernard Hopkins – PuzzlePix Fotóügynökség

Bernard Hopkins is elmondta a véleményét és „jóslatát” a Wilder – Fury visszavágót illetően. Szerinte Wilder megnyerte az első meccset, többet tett a győzelemért. Általában, ha egy címvédő bajnok kétszer padlóra küldi az ellenfelét, miközben rá egyszer sem számoltak, akkor megnyerte a meccset. Fury győzelme az volt, hogy túlélte a meccset. Hopkins szerint Wilder a visszavágón azon lesz, hogy egyértelművé tegye ki a jobb. Határozott, magabiztos teljesítményre és győzelemre számít a WBC világbajnoktól, ki fogja ütni Fury-t. Elő fog jönni Wilder „gyilkos ösztöne”, hogy bizonyítson, ez hiányzott belőle az első meccsen. A visszavágó más lesz, mint az első meccs volt, egyoldalú lesz Wilder javára.

Az, hogy a pontozók végül döntetlenre hozták ki győzelem volt Fury számára és ezért beszélünk róla Hopkins szerint. Ő egy nagyon jó „eladó”, nagyon jól tudja eladni magát, ebben talán Ali után a második legjobb szerinte. Biztos benne, hogy Wilder nyeri a visszavágót. Viccesen meg is jegyezte, ha nem így lesz, akkor egy évig nem fog interjút adni, ami számára nagyon nehéz lesz, mert imád beszélni és nagyon sok ragasztószalag kell majd ahhoz, hogy ezt be is tartsa.

Hopkins egyébként arról is beszélt, hogy egy Joshua – Wilder meccs egy „csodás történelmi harc lenne”, ami egy 80 – 100 ezres arénát is megtöltene. Ez egy olyan meccs, amit látni szeretne és aminek nagyon nehéz lenne megjósolni a kimenetelét. Szerinte Joshua sokat tanult a Ruiz elleni vereségből és nem fogja még egyszer ugyanazt a hibát elkövetni. Azt nem tudta megjósolni, hogy Wilder-t meg tudná-e verni, de Fury-t szerinte legyőzné.

Komment