Ruiz Mexikóba vinné a Joshua visszavágót

Fotó: Andy Ruiz Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

Az újdonsült IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnok Andy Ruiz Jr. szinte sokkolta a bokszvilágot az elmúlt hétvégén azzal, hogy négyszer is padlóra küldte Anthony Joshua-t, majd TKO-s győzelmet aratott a hetedik menetben. Joshua természetesen élni szeretne az azonnali visszavágási záradékával, ami azt jelenti, hogy mindkét bunyós következő meccse a visszavágó lenne. Eddie Hearn promóter szerint erre az év végén kerülhet sor és szeretnék, ha a szigetországban lenne a meccs.

Ruiz azonban azt szeretné, ha Mexikóban lenne a visszavágó. Ruiz múltheti győzelmével történelmet írt, mert ő lett az első mexikói nehézsúlyú világbajnok és erre nagyon büszke. Azt mondta, hogy nagyon boldoggá tenné, ha abban az országban védhetné meg először a világbajnoki címeit, ahonnan szülei származnak. De azt nem lehet előre tudni, hogy mekkora nézőközönséget tudna bevonzani Ruiz, mert ezzel a meccsel most egy csapásra ismert lett ugyan, de azért még nincs egy olyan kialakult rajongótábora Mexikóban, mint Canelo-nak.

Joshua viszont minden bizonnyal megtudná tölteni akár a 90 000-es befogadóképességű Wembley-t is Angliában, és ez nem kevés pénzt is jelent. Főleg most, hogy óriási mérföldkő lehet AJ karrierjében a visszavágó, ahogy Hearn mondta: „mindent vagy semmit!”. Vagy visszaszerez mindent vagy elbukja, amit eddig elért. A világbajnoki címeit, a rangsorban elfoglalt helyét és a rajongók megítélését is figyelembe véve tényleg óriásit bukhat. Joshua csapata Angliában szeretné a visszavágót, de még nem egyeztettek a felek a folytatásról és azt sem tudni, hogy a szerződésbe bele foglalták-e előre a visszavágó helyszínét.

Komment