Fury az egekig dicsérte Wilder-t a sajtótájékoztatón

Kép: Deontay Wilder – Tyson Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

Tegnap a Wilder – Fury visszavágó második sajtótájékoztatóját is megtartották Los Angeles-ben. Tyson Fury magához képest merőben szokatlan módon most nem támadta Wilder-t, hanem az egekig dicsérte. Magához képest visszafogottabban nyilatkozott. A face-off-nál mindketten higgadtak voltak és végén kedélyesen kezet fogtak.


„A számok nem hazudnak, egyedülálló a KO-aránya, a legnagyobb ütő a nehézsúly történetében. Ha ránézel olyan embert láthatsz, aki 43 ellenfelét ütötte ki egymás után. Még, ha utálom is ezt a srácot, ezt tiszteletben kell tartanom, ez fantasztikus. Még soha nem találkoztam olyannal, aki mindegyik ellenfelét kiütötte, akivel harcolt. Deontay-nek lenyűgöző ereje van és függetlenül, hogy mit mondunk egymásra, ezt tiszteletben kell tartani. Tíz címvédése volt, olyan srácok rekordját döntötte meg, mint Mike Tyson vagy Lennox Lewis. Fantasztikus munkát végzett itt az USA-ban megszerezte az övet és folyamatosan megvédte, ezért gratulálok neki. … Ha meg is nyersz 11 és fél menetet ellene, ő még a maradék 30 másodpercben is képes arra, hogy kiüssön.” – mondta Fury.

Azt is elmondta, hogy viszont ő olyan elszánt és olyan vasakarata van, amivel le tudja győzni Wilder-t. Senkinek nincs olyan szíve, mint neki. Szerinte Wilder sokkal nagyobb ütő, mint ő, de ő is képes arra, hogy kiüsse és továbbra is tartja magát ahhoz, képes a második menetben kiütni.

Wilder ennek ellenére továbbra sem gondolja, hogy ki tudná őt ütni Fury. Az első meccsen sem érezte az erőt ellenfelében, ahhoz, hogy padlóra küldje őt, nem tud akkorát ütni. Az egész testét célpontnak fogja tekinteni és ott fogja ütni, ahol csak tudja. Fury-val ellentétben ő képes akár egy ütéssel is kiütni az ellenfeleit és ezúttal ő is így jár majd, nem fog felkelni a padlóról. Szerinte a „Cigány Király” csak blöfföl azzal, hogy ki akarja ütni a második menetben, azt akarja elérni, hogy védekezzen, ne támadjon. Fury taktikájától függetlenül ő a kiütésre fog menni.

Komment