Wilder: „A háború most kezdődik!”

Fotó: Deontay Wilder – PuzzlePix Fotóügynökség

Deontay Wilder (42-1-1; 41 KO) február 22-én sokak meglepetésére elveszítette WBC nehézsúlyú világbajnoki címét, amit már öt éve birtokolt és zsinórban ez lett volna a 11. címvédése. Tyson Fury (30-0-1; 21 KO) azonban átírta Wilder terveit és kétszer is padlóra küldte a „Bronz Bombázót” mielőtt Wilder sarka bedobta volna a törölközőt a 7. menet közepén. Ezután Wilder igen érdekes kifogásokkal állt elő. A visszavágóval viszont biztos, hogy élni fog, nem érdekli, hogy Fury csapata mennyit fizetne neki azért, hogy félre álljon ő visszaszerzi az övét. Üzent is a rajongóinak, hogy itt van, visszatér és újra ő lesz a király.

„Helló embereim, a Bomb Squad hadsereg, a Bomb Squad nemzet, a szeretteim szerte a világon. Csak azt szeretném mondani, hogy itt vagyok. A királyotok itt van, és nem megyünk sehova, a háború csak most kezdődött el. Újra fel fogok emelkedni. Erős vagyok. Király vagyok, nem veheted el a büszkeségemet. Harcos vagyok. Olyan király vagyok, aki soha nem fogja feladni. Olyan király vagyok, aki a haláláig harcol. Valaki nem érti ezt, nem érti, hogy mi a háború, nem érti mit jelent harcolni, de mi újra fel fogunk emelkedni. Meg fogjuk nyerni a címet. Visszatérek! Fel fogunk emelkedni, mint egy főnix a hamvaiból, és visszanyerjük a címet. Néhány hónap múlva találkozunk, mert a háború csak most kezdődik el.” – mondta Wilder.

Fury promótere, Bob Arum szerint még a nyáron, július közepén lehet a harmadik meccs és valószínűleg ismét a Las Vegas-i MGM Arénában. Elégedettek voltak a jegyeladással, nincs okuk rá, hogy máshova vigyék a meccset. Tehát sok idejük nem lesz a pihenésre mielőtt újra nekiállnak egy 10-12 hetes edzőtábornak.

Wilder azt is elmondta, hogy Mark Breland, aki bedobta a törölközőt a hetedik menetben továbbra is a csapata tagja. Bár nem ért egyet Breland döntésével, hogy bedobta a törölközőt, de megérti, hogy a legjobbat akarta neki. Ő viszont inkább választaná a halált, mint a vereséget.

Komment