Május 23.: Usyk – Chisora meccs Londonban

Fotó: Oleksandr Usyk – PuzzlePix Fotóügynökség

Az eredeti tervek szerint a WBO kötelező kihívó Oleksandr Usyk március 28-án csapott volna össze a sokat próbált Dereck Chisora-val, de az ukrán könyöksérülése miatt el kellett halasztani a meccset. Először áprilisról volt szó, de legutóbb azt mondta Eddie Hearn, hogy május 23-án Londonban lesz a mérkőzés az O2 Arénában. A promóter szerint megszületett a megállapodás és most már csak abban bízik, hogy egyikük sem sérül meg addig. Reméljük ez már a végleges időpont, jó lenne már Usyk-ot egy komolyabb ellenfél ellen is látni.

Usyk-nak ez még mindig csak a második mérkőzése lesz nehézsúlyban miután cirkálósúlyban mindent megnyert 2018-ban. Az eddigi egyetlen meccse ebben a súlycsoportban tavaly októberben volt, de abból sok következtetést nem lehetett levonni, hogy mire lesz képes Usyk ebben a divízióban. Chisora viszont rendkívül rutinos és dörzsölt. Okozhat fejtörést az ukránnak aki, ha veszít elbukhatja a címmérkőzés lehetőségét Joshua vagy az épp aktuális WBO bajnok ellen. Ugyanakkor jó tapasztalat is lesz neki.

Usyk célja, hogy nehézsúlyban is begyűjtse mind a négy nagy szervezet övét, de a terve kicsit döcögősen indult. Először sérülés, majd pozitív doppingteszt az ellenfelénél, majd egy győzelem egy nem túl nehéz ellenfél ellen, majd egy újabb sérülés. A WBO-nál pedig hiába kötelező kihívó nem tudni mikor kerül a címmeccs közelébe. Ha Joshua nyer Pulev ellen és utána Fury-val akar címet egyesíteni, akkor idén már biztos nem. Addig is tud még némi tapasztalatot gyűjteni, ami rá is fér, mert nem lesz könnyű dolga akár Joshua-val, akár Fury-val kerül majd össze.

Komment