Tyson Fury: Fél kézzel is meg tudnám verni Ruiz-t!

Fotó: Tyson Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

A korábbi nehézsúlyú világbajnok Tyson Fury előszeretettel nyilatkozik a sajtónak és amikor közeledik az aktuális meccse még inkább belendül. Szívesen véleményezi, olykor sértegeti nehézsúlyú riválisait, de más meccsekről-bunyósokról is sűrűn alkot véleményt. Úgy tűnik Deontay Wilder és Anthony Joshua piszkálása már kezd kicsit unalmassá válni számára, mert most az újdonsült mexikói nehézsúlyú világbajokot, Andy Ruiz Jr-t találta meg.

Természetesen meg van róla győződve, hogy a jelenlegi IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnok Ruiz-zal is könnyedén elbánna, egész pontosan fél kézzel. Bár mondott már hasonlót Wilder-ről is, aztán a tavaly decemberi meccsükön mégis Fury volt padlón kétszer is, de az tény, hogy mindkétszer fel is állt a padlóról és végül döntetlen lett az eredmény.

„Soha nem tudhatjuk mi fog történni az életben, és nem mondhatok előre semmi biztosat. De egy dolgot megmondhatok, hagyom, hogy a rajongók eldöntsék, hogy melyik kezemet tegyem a hátam mögé és a másikkal megverem Ruiz-t. Mert egy kezem kell csak hozzá!”

Ha minden az ő elképzelései szerint zajlik majd, akár még sor is kerülhet egy Fury – Ruiz meccsre, de biztos nem mostanában. Szeptemberben Otto Wallin ellen bunyózik majd és a tervek szerint jövő februárban pedig jön a Deontay Wilder elleni visszavágó, ha Wilder legyőzi Ortiz-t novemberben. Fury szerint Ruiz a visszavágón is legyőzi majd Joshua-t, amennyiben így lesz és marad a mexikói a világbajnok, Fury pedig legyőzi Wilder-t még össze is jöhet a meccsük. Ott majd bebizonyíthatja a “Cigány Király”, hogy megverné-e fél kézzel vagy akár két kézzel Ruiz-t? De még egyelőre túl sok a „ha”.

Komment