Február 29. Texas: Mikey Garcia VS Jessie Vargas, Khalid Yafai Vs Roman Gonzalez

Fotó: Mikey Garcia – PuzzlePix Fotóügynökség

Ma éjszaka Texas-ban szervez gálát a Matchroom Boxing USA, ahol szorítóba lép többek között a korábbi nehézsúlyú WBO világbajnok Joseph Parker, a WBC légsúlyú világbajnok Julio Cesar Martinez és a nagylégsúlyú WBA bajnok Khalid Yafai. Az est két főszereplője pedig Mikey Garcia és Jessie Vargas lesz.

A korábban négy súlycsoportban is világbajnoki címet szerző Mikey Garcia (39-1; 30 KO) továbbra sem tett le arról a tervéről, hogy ötödik súlycsoportjában, váltósúlyban is világbajnoki címet szerezzen. Nagyjából egy éve lépett utoljára szorítóba az akkor még „csak” IBF váltósúlyú világbajnok Errol Spence Jr. ellen, de az a meccs nem sikerült túl jól Garcia-nak. Spence könnyedén verte egyhangú pontozással és nagy fölénnyel.

Most Jessie Vargas (29-2-2; 11 KO) ellen akar bizonyítani Garcia, hogy több van benne annál, amit Spence ellen láthattak. Igazi háborúra számít a korábban két súlycsoportban világbajnoki címet szerző Vargas ellen. Vargas legutóbb már nagyváltósúlyban bunyózott, de ezért a meccsért szívesen visszalépett, mert ő is egy jó meccsre számít és egy Garcia elleni győzelem lendíthet a karrierjén. Garcia pedig bízik benne, hogyha nyer és jó teljesítményt nyújt esélye lehet rá, hogy legközelebb a WBA Super bajnok Manny Pacquiao ellen küzdjön. Tegnap a mérlegelés is lezajlott Garcia 66,1 kg-val mérlegelt, Vargas pedig a váltósúly felső határán 66,7 kg-val. A mostani meccs tétje a WBC váltósúlyú Diamond öve.

A meccsen két világbajnoki címmérkőzés is lesz. A WBC légsúlyú világbajnok Julio Cesar Martinez-nek (15-1; 12 KO) ez lesz az első címvédése, az angol Jay Harris-nek (17-0; 9 KO) pedig az első címmeccse. Martinez tavaly augusztusban küzdött ezért a címért először és kis híján világbajnok is lett. Először győztesnek hirdették ki Martinez-t, majd No Contest-re változtatták az eredményt, mert az akkori világbajnok Charlie Edwards már térdelt, amikor az utolsó ütést bevitte neki Martinez. Így végül csak decemberben lett az övé az akkor már felszabadult öv Cristofer Rosales ellen.

A nagylégsúlyú WBA bajnok Khalid Yafai (26-0; 15 KO) pedig hatodik, eddigi talán legnehezebb címvédésére készül, ezúttal a nicaraguai Roman „Chocolatito” Gonzalez (48-2; 40 KO) ellen. Gonzalez rendkívül rutinos, már négy súlycsoportban szerzett világbajnoki címet és 50 profi meccséből mindössze kettőt veszített el.

A korábbi WBO nehézsúlyú világbajnok Joseph Parker (26-2; 20 KO) pedig Shawndell Terell Winters (13-2; 12 KO) ellen lép szorítóba. Parker közelében van egy újabb WBO világbajnoki címmeccsnek, így ez egy kötelező győzelem kell legyen a számára. Jelenleg a második helyen áll a WBO ranglistáján a kötelező kihívó Oleksandr Usyk után és ha Joshua lemond a WBO övről, akkor ő küzdhet újra az övért.

Komment