Wilder: „Segítek Ortiz-nak azzal, hogy újból kiállok vele!”

Fotó: Deontay Wilder – Luis Ortiz – PuzzlePix Fotóügynökség

A WBC nehézsúlyú világbajnok Deontay Wilder november 23-án ismét megküzd a kubai „King Konggal”, Luis Ortiz-zal. Tavaly márciusban találkoztak először a ringben, akkor Wilder nyert TKO-val a 10. menetben, de Ortiz is nagyon jól bunyózott, a 7. hetedik menetben meg is lepte Wilder-t. Utólag elmondta, hogy beteg volt a felkészülés során és a meccsen sem volt 100%-os formában, ezért tudott csak a 10. menetben győzni. Most azt ígéri, hogy az első menetekben végez majd Ortiz-zal.

Wilder legutóbbi meccsén a kötelező kihívó Dominic Breazeale-t győzte le, így a kubai elleni meccs egy önkéntes címvédés lesz, tehát ő választotta Ortiz-t ellenfelének. Aki persze egyből igent mondott, mert ő már a vereség után egyből visszavágót szeretett volna. Wilder a Brezaeale elleni győzelme után azt mondta, hogy előbb az „ellentmondásos” győzelmeit szeretné tisztázni vagyis Ortiz-t és Fury-t akarja egyértelműen megverni.

Most viszont egy újabb okot is mondott, hogy miért választotta ismét Ortiz-t. A „Bronz Bombázó” elmondta, hogy az első meccsük után ismerte meg jobban Ortiz-t és tudta meg, hogy a kislánya súlyos beteg és a kubai azért küzd, hogy meggyógyíttassa a lányát. Wilder pedig bár sokszor egy igazi nagyszájú „bunkónak” tűnik, de neki is van szíve. Ráadásul az ő lánya is beteg, így tisztában van vele milyen nehéz ez a helyzet, főleg, hogy milyen sok pénzbe kerülnek a kezelések. Ezért is döntött úgy, hogy újra megküzd vele, hogy egy jó kis összeget tehessen zsebre Ortiz a meccsért, na meg persze azért le is akarja győzni.

Anyagi szempontból Ortiz akkor is jól jár, ha veszít, de ha el venné Wilder világbajnoki övét az még jobb lenne. Wilder pedig nyugodtan választhatott volna egy könnyebb ellenfelet is az önkéntes címvédelemhez, de ahogy ő mondta, ő nem bújik el senki elől. Szerinte a kubait sokan elkerülték, sokan nem akartak megküzdeni vele a ringben, épp azért mert nagyon kemény bunyós. Ő viszont már másodjára áll ki vele, ebből is látszik, hogy ő a legjobb.

Ortiz lánya egyébként egy nagyon súlyos bőrbetegségben szenved, már a legkisebb mechanikai behatásra is felhólyagosodhat a bőre, ami kifakad és óriási fájdalmakkal jár. Kész kínszenvedés a mindennapi élet az ilyen betegséggel küzdők számára. Ortiz pedig mindent elkövet, hogy javítson lánya állapotán, többek között ezért is költöztek az USA-ba és sorra keresik fel a klinikákat, ahol egy kicsit is javulhat az állapota. Wilder lánya pedig nyitott gerinccel született és több műtéten túl van már, de 100%-os sosem lesz az állapota. Wilder miatta kezdett el bunyózni, hogy tudja finanszírozni a kórházi kezeléseit.

Így egy sajnálatos kapocs fűzi össze a két bunyóst, de ez talán megalapozza a tiszteletet egymás felé, hisz hasonló utat járnak be és mindkettőjüknek a gyermekük a legfontosabb, értük küzdenek.

Komment