Wilder: túl nehéz volt a bevonuló ruha; Breland nem magától dobta be a törölközőt

Fotó: Deontay Wilder – PuzzlePix Fotóügynökség

Deontay Wilder bár azt mondta a szombati veresége után, hogy nem áll elő kifogásokkal, hogy miért veszített, egyszerűen a jobb győzött. Most mégis előállt egy-két furcsa kifogással. Az egyik, hogy nem Fury ütései okozták a bajt, hanem az extravagáns bevonuló ruhája. Szerinte túl nehéz volt a jelmeze, ami nagyjából 40 font vagyis kb 18 kg volt. Emiatt nem „működtek” megfelelően a lábai, nem volt meg az egyensúlya. Csak előző este tudta felpróbálni és nem gondolta, hogy ilyen nehéz lesz. Tény, hogy nem kevés az a 18 kg és nem 2 percig volt rajta, de azért egy profi sportolónak, akinek az élete az edzés csak nem kéne, hogy ekkora gondot okozzon egy ilyen súlyú jelmez.

A másik pedig a törölköző bedobással kapcsolatos. A hetedik menet közepén a segédedző Mark Breland dobta be a törölközőt, annak ellenére, hogy a vezetőedző Jay Deas azt mondta, hogy ne tegye. Wilder azt mondja, hogy határozottan megmondta a csapatának, hogy soha nem dobhatják be a törölközőt, ahogy fogalmazott „inkább a pajzsán fekve” vigyék ki a ringből mint, hogy feladja a meccset. Ezt pedig Breland is tudta. Wilder szerint a segédedző nem magától dobta be a törölközőt, „súgták neki”.  Egy érdekes összeesküvés elméletet is gyártott hozzá. Azt mondja, hogy a korábbi WBC nagyközépsúlyú bajnok Anthony Dirrell ott ült az ő sarka közelében és folyamatosan azt hangoztatta, hogy be kéne dobni a törölközőt. Az az Anthony Dirrell, akit korábban a Fury-t jelenleg edző „Sugarhill” Steward is edzett. Vagyis ahogy ő fogalmazott az „ellenfél csapatának egy tagja sugalmazta Breland-nak, hogy dobja be a törölközőt”.

„Az első Luis Ortiz elleni küzdelemben jobban megsérültem, mint ebben a helyzetben. Még mindig tudtam gondolkozni, tudtam mit csinálok. Tudtam, hogyan mozogjak, bár a lábaim nem mozogtak a legjobban. A francba, 42-0-s mérlegem volt, érted, 10 címvédelem zsinórban. Tudtam, hogy mit csinálok ott. … Breland tudta, hogy inkább vigyenek ki a pajzsomon fekve, mint hogy feladjam a küzdelmet. Jay is azt mondta neki, hogy ne tegye, mégis megtette.  Ez nagyon fájdalmas ember. Nem tudom mit gondoljak, nem akarok összeesküvés elméleteket gyártani, de ez gondolkodásra késztet. … És amikor befolyásolja az ellenfél csapata, az egyik srác, aki az ellenfél edzőjével edz, akkor ezen el kell gondolkodni. Dirrell befolyásolta. Többen is mondták, hogy Dirrell folyamatosan azt kiabálta, hogy dobja be a törölközőt. Sokan hallották, bár Mark azt mondja ő nem hallotta.” – mondta Wilder.

Az exbajnok azt is elmondta, hogy élni fog a visszavágási záradékkal, lesz harmadik meccs! Azt viszont még nem döntötte el, hogy Breland marad-e a csapata tagja, ezen még gondolkodnia kell. Egyébként a mérkőzésvezető is azt nyilatkozta, hogy folyamatosan figyelte Wilder reakcióit és közel állt ahhoz, hogy ő állítsa le a küzdelmet, ha nem dobják be a törölközőt.

Komment