Joseph Parker szívesen lenne Usyk első nehézsúlyú ellenfele

Fotó: Joseph Parker – PuzzlePix Fotóügynökség

A korábbi nehézsúlyú WBO világbajnok Joseph Parker (25-2; 19 KO) bejelentkezett, hogy szívesen lenne az, aki ellen a cirkálósúly vitathatatlan bajnoka Oleksandr Usyk (16-0; 12 KO) bemutatkozhatna a királykategóriában. Parker nemrég csatlakozott a Matchroom Boxing-hoz így már úgymond egy istállóban van az ukránnal, akinek karrierjét tavaly óta a K2 Promotions mellett az angol promóciós iroda is egyengeti. Ez nagyban megkönnyítené, hogy összehozzák ezt a meccset.

Usyk azután, hogy cirkálósúlyban megszerezte mind a négy nagy szervezet világbajnoki övét még egy alkalommal sikeresen megvédte azokat Tony Bellew ellen, majd bejelentette, hogy nehézsúlyban tervezi a folytatást és ott is vitathatatlan bajnok szeretne lenni. Az eredeti tervek szerint idén május 25-én lett volna a nehézsúlyú debütálása a rutinos Carlos Takam ellen az USA-ban, de Usyk sérülése miatt ez a meccs elmaradt.  

Parker tavaly márciusban veszítette el WBO világbajnoki címét Anthony Joshua ellen, majd Dillian Whyte-tól is kikapott. Legközelebb pedig jövő hétvégén lép szorítóba a Demetrius Andrade – Maciej Sulecki gálán az USA-ban, ellenfele pedig Alex Leapai lesz.

Usyk a hírek szerint ősszel fog bunyózni legközelebb, de azt még nem erősítették meg, hogy Carlos Takam lesz-e az ellenfele vagy valaki más, így akár egy Usyk – Parker meccs is lehet belőle.

Komment