Október 19. Belgium: Szellő Imre – Ryad Merhy meccs a WBA interim világbajnoki övért

Kép forrása: Felix Promotion International

Szellő Imre (24-0; 16 KO) profi pályafutásának legkomolyabb megmérettetéséig már csak pár nap van hátra. A Felix Promotion kiváló ökölvívója most szombaton a belgiumi Charleroi-ban lép szorítóba a cirkálósúlyú interim WBA világbajnoki övért. Imre jelenleg a legmagasabban rangsorolt profi magyar ökölvívó. A WBA legfrissebb cirkálósúlyú rangsorában a negyedik helyen szerepel, így kapott lehetőséget, hogy megküzdjön az interim övért. Ellenfele pedig a WBA cirkálósúlyú ranglista első helyezettje, az elefántcsontparti származású – belga bunyós Ryad Merhy (28-1; 23 KO) lesz. Merhy korábban már küzdött ezért a címért, a profi pályafutásának eddigi egyetlen veresége épp ehhez a meccshez köthető. Arsen Goulamirian-tól kapott ki TKO-val tavaly márciusban. Remélhetőleg ezúttal is hasonlóan végződik majd a meccs, csak most Szellő Imre veszi el előle ezt az övet.

Imre nemrég így nyilatkozott a meccsről: „Pályafutásom során már többször előfordult, hogy egy-egy gálán én raktam fel a pontot az i-re. Ez az este azért lesz különleges, mert most én jövök el az oroszlán barlangjába. Ez azonban korábban amatőr és félprofi versenyzőként is előfordult velem. Sőt fel is dob, hogy a városban már most mindenhol a meccs plakátjait látom. Merhy egy képzett ökölvívó, aki ellen végig koncentráltnak kell maradnom. A célom az, hogy hazavigyem magammal az övet, ezért pedig mindent megteszek most az edzőteremben, október 19-én pedig a szorítóban.”

A gálát élőben közvetíti a SPORT2 csatorna, október 19-én este 20:30-tól! Szurkoljatok Iminek!

A meccsel kapcsolatos korábbi cikkeinket ITT tudjátok elolvasni, köztük azt is, hogy Imre promótere Rácz Félix, hogyan érte el, hogy a WBA lecserélje az egyik pontozóbírót.

Komment