Bacskai és Kis is pontozással győzött Salgótarjánban

Marsi László – Bacskai Balázs (Fotó: Talabér Tamás)

Napra pontosan egy évvel a tavalyi nagy sikerű Felix Promotion gála után ismét Salgótarjánba látogatott el a promóciós iroda. Ahol ismét látványos mérkőzéseket vívtak a kiváló magyar bunyósok. Nem unatkoztak sem a tévénézők, sem a helyszínre kilátogatók.

Az est főmérkőzésén Bacskai Balázs (12-0; 6 KO) nagy fölénnyel győzte le orosz ellenfelét, Alexey Evchenko-t (18-13-1; 8 KO). Benji már az első menetben egyértelművé tette, hogy ő irányít, sokkal gyorsabb, technikásabb volt, mint az orosz. Rengeteg találatot vitt be a magyar bunyós, nagyon szép kombinációkkal, felütésekkel támadta folyamatosan Evchenko-t. Voltak nagyon jó megmozdulásai az orosznak, de rendszeresen lekontrázta Benji. Ugyanakkor nagyon szívos ellenfél volt Evchenko, az elképesztő mennyiségű bekapott ütés ellenére végig bírta a 10 menetet. Egyhangú pontozással győzött Benji.

A nagyközépsúlyú WBO Interkontinentális bajnok Kis Máté (16-0-2; 10 KO) meccse is látványosra sikerült. Máté egy igazán kemény és rutinos cseh ellenfelet kapott. Karel Horejsek (14-11-3; 11 KO) nagyon keményen jött előre egészen az utolsó menet végéig. Az első menetekben természetesen lassabban kezdtek, felmérték egymást, majd a 3-4. menettől felpörögtek. Rengeteg ütést indított mindkét bunyós, de Máté volt a látványosabb és pontosabb, emellett pedig jól is védekezett. A hatodik menet elején egy jobb horogtól le is ült a cseh, ami talán még inkább felspanolta őt, gyorsan kitisztult és még inkább támadta Mátét. Az utolsó menetben pedig igazi adok-kapok volt. Összeségében egy nagyon látványos, közönségszórakoztató meccset láthattak a nézők, rengeteg ütéssel, amit Máté nyert meg egyhangú pontozással.

A szeptemberi gálán bemutatkozó Serbán Henrik is szorítóba lépett. Szlovák ellenfele, Henrich Herak (2-7; 1 KO) azonban az első menet után feladta a küzdelmet, valószínűleg megsérülhetett a bal válla. De ez alatt az egy menet alatt is a magyar fiú volt fölényben. Így már 2-0-s mérleggel áll a profik között Henrik.

Tóth Tamás mérkőzése sajnos elmaradt.

Szabó Zoltán (26-22; 11 KO), a Toto Box Promotion bunyósa pedig hat menetben egyhangú pontozással legyőzte Kovács Istvánt (1-12; 1 KO).

Komment