Körvonalazódnak Hearn nehézsúlyú tervei: Joshua – Pulev, Usyk – Chisora és Parker – Wach

Fotó: Anthony Joshua – Kubrat Pulev (2017) – PuzzlePix Fotóügynökség

Lassan kezd kikristályosodni, hogy a Matchroom Boxing nehézsúlyú bunyósai ki ellen fognak bunyózni. A kavarodást az okozta, hogy Anthony Joshua-nak két szervezet (WBO/IBF) is elrendelte a kötelező címvédést. Úgy tűnik, hogy az IBF-nél, Kubrat Pulev ellen fog először címet védeni, így sor kerülhet Eddie Hearn egyik hőn áhított meccsére, az Usyk VS Chisora párharcra. És úgy tűnik az új-zélandi Parker-nek is meg van az ellenfele februárra.

Az IBF január 31-g adott határidőt a megegyezésre a Joshua – Pulev meccs kapcsán, és bár hivatalos bejelentés még nem történt, Hearn szerint közel a megegyezés és napokon belül bejelentik a meccset. Erre lehet következtetni abból is, hogy a promóter kész tényként tálalta a másik kötelező kihívó Oleksandr Usyk meccsét Dereck Chisora ellen. Hearn szerint valószínűleg az Egyesült Királyságban lesz a meccs, mert már rég bunyózott otthon Joshua, ideje haza térni, a hazai közönséget is kiszolgálni. Most nézik a lehetőségeket, hogy május végén – június elején melyik stadion lenne szabad és alkalmas a meccsre. Bár a promóter szerint nehezítő körülmény, hogy Pulev minél több pénzt akar kipréselni a meccsből, bárhova hajlandó elmenni, ahol sok pénzt ígérnek, akár Afrikába vagy a Közel-Keletre is. Ezért a helyszín még kérdéses.

Az Usyk – Chisora meccs kapcsán már több konkrétumot is elmondott Hearn. Március 28-át és a londoni O2 Arénát nevezte meg. Sőt már a felvezető meccsekről is beszélt: Joshua Buatsi, Filip Hrgovic is Conor Benn is kesztyűt húzna. Állítólag Hearn és Usyk úgy állapodtak meg, hogy márciusban Chisora, de a következő már Joshua lesz. Ez Usyk számára is jó, mert eddig csak egy meccse volt nehézsúlyban, nem árt még némi tapasztalat mielőtt a világbajnoki címekért küzd.

Joseph Parker pedig a február 29-i Mikey Garcia – Jessie Vargas nevével fémjelzett gálán lép szorítóba valószínűleg a lengyel Mariusz Wach ellen. Wach a decemberi szaúd-arábiai gálán Dillian Whyte ellen lépett szorítóba és nagyon jó teljesítményt nyújtott. Kiérdemelt vele egy újabb lehetőséget.

Ha minden úgy alakul, ahogy Hearn tervezi igazán izgalmas lesz az év első fele a nehézsúly tekintetében, minden hónapra jut egy jó meccs. Február 22. Wilder – Fury 2; február 29. Parker – Wach; március 28. Usyk – Chisora; áprilisban Dillian Whyte, talán Ruiz vagy Povetkin ellen és akkor május vége/június eleje Joshua – Pulev.

Komment