Teofimo Lopez végig verné a világot, még az idén megküzdene Commey-val és Lomachenko-val is

Teofimo Lopez világbajnok akar lenni.
Fotó: Teofimo Lopez – PuzzlePix Fotóügynökség

A Top Rank fiatal tehetségének, Teofimo Lopez-nek (12-0; 10 KO) nem kell a szomszédba menni önbizalomért az biztos. Már korábban is azt nyilatkozta, hogy még az idén világbajnok lesz és Lomachenko ellen akar küzdeni, de most már egy konkrét tervvel is előállt. Úgy tűnik ebben a Top Rank is szívesen segíti tehetséges bunyósát, mert egyre nagyobb szerepet kap a szervezet gáláin és a négy nagy szervezet ranglistáján is rohamtempóban halad előre. Februárban a WBC-nél az 5. helyen állt, az IBF-nél a 9. helyen, a WBO-nál a 10. helyen, a WBA-nál pedig a 8. helyen állt. A márciusi ranglistán pedig már a WBC-nél, az IBF-nél és a WBA-nál is a 4. helyen van a WBO-nál pedig az 5. helyen.

Ráadásul az IBF-nél az első két helyen nincs rangsorolt bunyós, így csak a japán Masayoshi Nakatani előzi meg. Vélhetően a Top Rank-nek nem okozna gondot elérni, hogy Lopez legyen a kötelező kihívó a szervezetnél és ő küzdhessen júliusban az IBF világbajnok Richard Commey (28-2; 25 KO) ellen. Lopez-nek ez is a terve, júliusban elvenné Commey övét, majd még az idén vagy legkésőbb jövő januárban jöhetne a WBO/WBA világbajnok Vasyl Lomachenko (12-1; 9 KO). A terv szép és még akár sikerülhet is neki, ha a Top Rank-nek is ez a célja.

Lomachenko korábban Lopez kihívására elmondta, hogy ő áll elébe, ha világbajnoki öve lesz a fiatal bunyósnak. Addig nem érdekli a meccs, viszont, ha megszerzi az IBF övet, amire Loma foga is fáj, akkor lehet róla szó.

Már csak az a kérdés, hogy a Top Rank-nek mi a terve? Mivel Lopez és Lomachenko is Bob Arum promóciós irodájával áll szerződésben, így vélhetően úgy fogják szőni a szálakat, hogy az anyagilag a legjövedelmezőbb legyen. De az, hogy ennyire nyomják előre Lopez-t jól mutatja, hogy nagy jövőt jósolnak neki. Ráadásul Lopez ennyivel még nem érné be, ő már a kisváltó- és a váltósúlyban is tervez, szerinte ott is meg tudná állni a helyét. Korábban sparringolt már a WBC váltósúlyú világbajnok Shawn Porter-rel és úgy gondolja, hogy őt is meg tudná verni.

Lopez legközelebb az április 20-i Top Rank gálán lép szorítóba a finn Edis Tatli (31-2; 10 KO) ellen.

Komment