Jorge Linares új edzővel készül Lomachenko ellen

Jorge Linares, a WBA könnyűsúlyú világbajnoka karrierje egyik legnehezebb meccsére készül az ukrán Vasyl Lomachenko ellen. Sajnos Linares nem tudja Ismael Salassal összeegyeztetni a felkészülést, másik edzővel kell felkészülnie. Salas már azelőtt elkezdett készülni David Haye-el Londonban a május 5-re tervezett meccsére, mielőtt a Linares-Lomachenko meccset véglegesítették. Linares viszont Japánban készül, ahonnan nem szándékozik Londonba utazni. Felkészülése második felét Las Vegasba tervezi, hogy könnyebben alkalmazkodjon majd a New York-i meccshez.

Linares elmondta, hogy a jó viszony meg van közte és Salas között, csak egyszerűen nem sikerült összeegyeztetni a feladataikat. Továbbra is tudnak telefonon konzultálni és szívesen ad neki tanácsot Salas. Linares vezetőedzője a testvére, Carlos Linares lett és Rudy Hernandez is segíti majd a sarokban. Linaresnek nem ez lesz az első olyan mérkőzése, hogy Salas nem tud ott lenni, nem új számára a helyzet. 2014-ben a Javier Prieto elleni címmeccsen sem tudott részt venni az edző viszont sikerült Linaresnek nyernie.

Salas nagyban hozzájárult a venezuelai bunyós sikereihez, 2012 óta dolgoznak együtt, azóta Linares egyszer sem kapott ki és két világbajnoki címet is szerzett. A szakítást illetően megkérdezték Salast, hogy szerinte Linares győzhet-e nélküle Lomachenko ellen: „Linares nagyszerű harcos, minden azon múlik, hogy ki fog segíteni neki a sarokban. Olyan szakértőre van szüksége, akinek tapasztalata van és képes a helyes irányba terelni. Ez egy bonyolult sakkmérkőzés, ahol szükség lesz egy játékmesterre.”

 

Komment