Pacquiao szerint Crawford nem mer vele kiállni, Crawford szerint ez épp fordítva van

Fotó: Terence Crawford (j) – PuzzlePix Fotóügynökség

A nyolc súlycsoportban is világbajnoki címet szerző filippínó legenda, Manny Pacquiao (60-7-2; 39 KO) a napokban egy jótékonysági rendezvényen vett részt ahol az újságírók sok mindenről kérdezték, többek között egy Terence Crawford (34-0; 25 KO) elleni lehetséges harcról. Pac Man elmondta az, hogy ez a meccs eddig nem jött létre nem az ő hibája. Ő szívesen kiállt volna Crawford ellen, de a korábbi közös promóterük Bob Arum szándékosan nem hozta össze ezt a meccset, mert szerinte féltette az amerikai világbajnokot tőle és Crawford is félt. Arum korábban azt nyilatkozta, hogy anyagi okok miatt nem jött létre soha ez a meccs, de Pac Man júliusi győzelme után ismét szóba hozta, hogy szívesen megszervezné az összecsapást.

Jelen pillanatban Crawford és Pacquiao is váltósúlyban világbajnok. Crawford a WBO, Pacquiao a WBA (rendes) világbajnoka. Ennek kapcsán Crawford oda is szúrt egyet a filippínónak, azt nyilatkozta, hogy őt nem érdeklik az interim bajnokok, a Silver övet birtoklók vagy épp a WBA rendes övét birtokló Pacquiao. Crawford szerint a WBA igazi bajnoka a Super övet birtokló Keith Thurman, nem pedig Pac Man. Crawford egyesíteni akarja a váltósúlyú világbajnoki öveket és Errol Spence Jr., Shawn Porter és Keith Thurman van a célkeresztjében nem pedig Pacquiao. Valószínűleg erre a kijelentésre reagált Pacquiao, hogy Crawford korábban és most sem mer kiállni ellene.

Crawford szerint pont, hogy Pacquiao nem akart kiállni vele és inkább küzdött Jeff Horn-nal, mint vele. Pac Man Horn ellen veszítette el WBO váltósúlyú világbajnoki övét, azt amit most Crawford birtokol. Crawford úgy fogalmazott, hogy ő takarít Pacquiao után, mert a filippínó inkább a könnyebb utat választotta. Crawford 9 menet alatt megverte Horn-t, míg Pacquiao címvédőként veszített pontozással az ausztrál ellen.

A közeljövőben nem valószínű, hogy sor kerül erre a mérkőzésre. Crawford alig több, mint egy hete védte meg a címét Benavidez ellen, Pacquiao pedig, ha minden igaz januárban Adrien Broner ellen áll ki, utána pedig a Mayweather elleni visszavágóra kerülhet sor (elvileg).  De soha nem mond, hogy soha, lehet, hogy addig üzengetnek, amíg csak összejön ez a régóta várt mérkőzés.

Komment