Lomachenko szerint Teofimo Lopez az ő nevét használja, hogy ismert legyen

Fotó: Vasyl Lomachenko – PuzzlePix Fotóügynökség

A fiatal veretlen bunyós Teofimo Lopez (12-0; 10 KO) akkor robbant be igazán a köztudatba, amikor a Lomachenko – Pedraza gálán 40 másodperc alatt kiütötte ellenfelét. A Top Rank fiatal bunyósa szépen halad előre a ranglistán. 12 profi mérkőzéssel a háta mögött már mind a négy nagy szervezet top 10-es listáján szerepel és a célja, hogy még az idén világbajnok lehessen. A legelőkelőbb helyet a WBC ranglistáján foglalja el, ahol jelenleg az ötödik helyen van, de gőzerővel lobbiznak, hogy megküzdhessen a kötelező kihívói pozícióért Luke Campbell-el és ő lehessen a WBC könnyűsúlyú világbajnok Mikey Garcia kihívója. Vagy, ha Garcia lemond az övről, akkor ő küzdhessen a címért. Garcia egyelőre Errol Spence Jr-al van elfoglalva és a WBC adott is neki időt, hogy majd a márciusi meccs után döntsön, hogy mihez szeretne kezdeni a világbajnoki övével.

A WBC ranglistája mellett a WBO-nál a 10. helyen, az IBF-nél a 9. helyen, a WBA-nál pedig a 8. helyen van rangsorolva. Tehát a közeljövőben bármelyik nagy szervezetnél eljuthat a kötelező kihívói pozícióba és ezáltal akár a WBO/WBA (Super) könnyűsúlyú világbajnok Vasyl Lomachenko (12-1; 9 KO) elleni meccshez is. Lomachenko is azt nyilatkozta, hogy minimum kötelező kihívónak vagy világbajnoknak kell lennie Lopez-nek, hogy találkozzanak a szorítóban. Amennyiben ezt eléri Lopez, akkor Loma áll elébe, addig viszont ne az ő hátán „kapaszkodjon fel”.

„Mutatnia kell valamit a ringben. Sok embert kiütött már, de egyik sem volt túl kemény ellenfél. Ha bajnok lesz vagy legalább kötelező kihívó, akkor lehet szó a meccsről. Sokat beszélnek, de még nem értek el semmit. Majd, ha letesz valamit az asztalra, akkor szívesen bunyózok vele!”

Loma kicsit oda is szúrt Lopez-nek, mert szerinte nem lenne meglepő, ha meccs közben ugyanúgy feladná a harcot, ahogy Rigondeaux, Sosa vagy Walters tette ellene.

Lopez legközelebb az április 20-i Terence Crawford – Amir Khan gálán lép majd szorítóba a Madison Square Garden-ben. Az ellenfelét egyelőre nem tudni, de muszáj lesz valami komolyabb ellenfelet találni neki, ha szeretne bizonyítani és még feljebb kerülni a ranglistán. Lomachenko pedig nem tudni mikor lép legközelebb szorítóba, mert az április 12-re tervezett címegyesítő mérkőzés egyelőre elmarad Richard Commey sérülése miatt. Loma szeretne áprilisban bunyózni, de még semmi biztosat nem tudott mondani.

Komment