Szaúd-Arábiába vihetik a Joshua – Ruiz visszavágót?

Fotó: Anthony Joshua – Andy Ruiz Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

Tegnap írtunk róla, hogy Lennox Lewis szerint Mexikóban kellene megrendezni az Anthony Joshua – Andy Ruiz Jr. visszavágót az IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnoki címekért. Mexikó mellett még az USA és az Egyesült Királyság is versenyben van, mint lehetséges helyszín, de most egy újabb került fel a listára. Állítólag Szaúd-Arábiába vihetik az év egyik legjobban várt nehézsúlyú csatáját. Mike Coppinger szerint egy igen jutányos ajánlatot kaptak a szervezők, hogy ott legyen a meccs.

Ruiz Mexikót szeretné vagy B-tervként az USA-t, Joshua-ék természetesen a szigetországot, de korábban Joshua még a Madison Square Garden-t is említette, ahol az első meccs is volt. A legfrissebb nyilatkozatok szerint Joshua egy semleges helyszínben is benne lenne. Semleges helyszínként akár még jó döntés is lehet Szaúd-Arábia, hisz az USA azért hazai pálya Ruiz-nak, hisz ott él, ott edz, attól függetlenül, hogy mexikói származású. Angliában ő egyáltalán nem szeretne menni, így azért szűkül a kör, hisz az USA és Anglia a két központja jelenleg az ökölvívásnak. Szaúd-Arábia viszont szeretne hasonló központ lenni és ez egy jó lehetőség számukra. Korábban rendeztek már itt WBSS döntőt és nemrég Amir Khan is itt lépett szorítóba és még fog is a tervek szerint. Pénz pedig van dögivel a Közel-Keleten, tudnak annyit fizetni, hogy oda vigyék ezt a rangos mérkőzést.

Joshua nagyon elszánt, azon dolgozik, hogy kijavítsa a hibáit és még jobb legyen a visszavágón, mint korábban bármikor. Nem akar felhozó meccset a visszavágó előtt, nem akar B-osztályú bunyósokkal bunyózni, Ruiz-t akarja, bárhol bármikor! Vagyis leginkább otthon a szigetországban, bár szerinte Mexikóban is meg tudná verni. Ruiz erre rákontrázott, hogy akkor gyerünk, menjen Mexikóba és bizonyítsa be, de ezt valószínűleg Joshua sem gondolta komolyan, Eddie Hearn pedig biztos nem engedné. Így talán tényleg egy semleges helyszín lenne a legmegfelelőbb, hogy mindkét bunyós elégedett legyen, de a szerződés szerint elvileg Joshua-ék dönthetik el, hol legyen a visszavágó.

Komment