Lennox Lewis szerint a mexikói közönség megérdemelné, hogy Mexikóban legyen a Joshua – Ruiz visszavágó

Fotó: Lennox Lewis – PuzzlePix Fotóügynökség

Továbbra sincs hivatalos helyszín és dátum, hogy mikor kerülhet sor az Anthony Joshua – Andy Ruiz Jr. visszavágóra. Eddie Hearn szerint december 14-én lesz Cardiff-ban, de még nem jelentették be. Mint azt valószínűleg mindenki tudja, Joshua még június 1-jén szenvedett meglepő vereséget a mexikói Ruiz-tól. Majd ezt követően AJ menedzsmentje bejelentette, hogy élnek az azonnali visszavágási záradékkal és még az idén szeretné Joshua visszaszerezni elvesztett világbajnoki címeit (IBO/IBF/WBO/WBA Super).

Ettől sokan óva intették az angolt, például a legendás George Foreman szerint se kell ezt ennyire elsietni, jobban tenné AJ, ha apránként szerezné vissza az öveit nem azonnal. Többen többféle okot gondolnak Joshua veresége mögött. Valaki szerint alábecsülte Ruiz-t valaki szerint túl izmossá gyúrta magát, ami már a hátrányává vált és valaki szerint mentálisan nem volt rendben a meccs során. Felröppentek olyan hírek, hogy a meccsre készülve egy sparring során leütötték és az is, hogy pánikrohama volt közvetlen a meccs előtt. Szinte csak maga Joshua volt az egyetlen, aki nem keresett kifogásokat, elismerte, hogy Ruiz jobb volt és megérdemelte a győzelmet.

Lennox Lewis a korábbi vitathatatlan nehézsúlyú bajnok is azon a véleményen van, hogy Joshua-nak mentális problémái voltak/vannak és ez okozta a vereséget. Szerinte amíg ezt nem oldja meg AJ, addig nem győzhet Ruiz ellen a visszavágón, mindegy hogy azt hol és mikor rendezik. Előbb saját magának kell rendet tennie a fejében. Lewis szerint már a ringbe való bevonulásnál látszott AJ-n, hogy valami nincs rendben. Olyan volt a ringben mint, aki máshol jár és ezzel megkönnyítette Ruiz dolgát.

Lewis a helyszín kapcsán is elmondta a véleményét, ő legszívesebben azt szeretné, ha Mexikóban lenne. „A történelemben először van mexikói nehézsúlyú világbajnok. Soha nem gondoltam volna, hogy ez lehetséges. Meg kell adni a mexikói rajongóknak az esélyt, hogy láthassák a meccset azok is, akik nem láthatták New York-ban!” – mondta el Lewis.

Erre a helyszínre van a legkisebb esély. Joshua promótere ragaszkodik az Egyesült Királysághoz, Cardiffhoz. Ruiz szerette volna Mexikót, de valószínűleg azt ők is tudják, hogy esélytelen így az USA-hoz ragaszkodik. Joshua pedig nem nagyon nyilatkozott róla, hogy mit szeretne, korábban azt mondták, hogy ő ismét a New York-i Madison Square Garden-ben szeretne küzdeni. Elviekben Joshua-ék szabják a feltételeket, mert ezt már az első meccs előtti szerződésben lefektették, hogy ők döntenek a visszavágóról, még sincs eddig hivatalos megegyezés.

Komment