Povetkin nyugodt, hisz egész Oroszország, sőt még Putyin is támogatja

Fotó: Alexander Povetkin – Europress Fotóügynökség

Az orosz nehézsúlyú bunyós, Alexander Povetkin (34-1; 24 KO) is nyilatkozott a szombati Anthony Joshua (21-0; 20 KO) elleni világbajnoki címmeccs kapcsán. Az orosz a tőle megszokott higgadtsággal válaszolt az újságíróknak. Úgy érzi felkészült a meccsre, nagy rutinnal rendelkezik és az évek folyamán folyamatosan csiszolta a tudását, nem aggódik a meccs kapcsán. Bár a magasabb ellenfelekkel mindig nehezebb dolga volt, de az évek alatt kitapasztalta, hogy egyensúlyozhassa ezt a hátrányt. Azt ígéri, hogy másfajta bunyót fognak tőle látni szombaton, mint ahogy Joseph Parker küzdött Joshua ellen márciusban. Az orosz szerint Parker túlságosan óvatos volt, félt az IBO, IBF, WBA (Super), WBO világbajnok Joshua ütőerejétől, ő viszont nem fél tőle és bátran oda fog állni.

Azt is elmondta, hogy nincs rajta nyomás, hisz mindenki Joshua győzelmét várja és egyáltalán nem zavarja, hogy Angliában kell bunyóznia, sőt szerinte ez neki kedvez. A Klitschko elleni meccs Oroszországban volt és az sokkal nehezebb volt számára, mert otthon nagyobb a felelősség, mindenki elvárja a győzelmet, ha hazai közönség előtt bunyózol. Tudja, hogy egész Oroszország mellette áll, sőt még az orosz elnök Vlagyimir Putyin is elküldte jókívánságait Povetkin-nek. Biztos benne, hogy Oroszországban is nagy érdeklődés övezi a meccset, orosz televíziós csatornák is közvetítik a mérkőzést és még az orosz elnök is figyelni fogja őt, akiről köztudott, hogy nagyon szereti a sportokat, főként a küzdősportokat.

Ez még csak a második mérkőzése lesz a szigetországban, de eddig csak pozitív tapasztalata volt. Egyáltalán nem tart a részrehajlástól, tudja, hogy Angliában mindenki szereti az ökölvívást és biztos benne, hogy tisztességes pontozás lesz a meccsen, amennyiben a bíráknak kell dönteniük és nem kiütéssel zárul a meccs.

Ahogy Povetkin is mondta, a teher inkább Joshua vállait nyomja, aki maga is többször nyilatkozta, hogy biztos benne, hogy az orosz kemény ellenfél lesz, talán karrierje legnehezebb meccse vár rá szombaton. Ennek ellenére Joshua kiütést ígér, bízik benne, hogy ő lesz az első, aki ki tudja ütni Povetkin-t. Korábban már írtunk róla, hogy az orosz eddig mindössze egyetlen vereséget szenvedett el Vladimir Klitschko-tól. Klitschko négy alkalommal is padlóra küldte a meccs alatt Povetkin-t, de így is csak pontozással tudott nyerni. AJ a nyolcadik menetre saccolja a kiütést. Abban biztosak lehetünk, hogy egy jó meccset láthatunk majd, Povetkin mindent meg tesz majd a győzelemért, hisz nincs vesztenivalója, ez az utolsó esélye, hogy a csúcsra jusson.

Komment